Subiecte rezolvabile la ultima probă de la Evaluarea Naţională

27 iunie 2012 16:290 comments

La a doua probă de la Evaluarea Naţională (examenul la Matematică) s-au înregistrat 70 de absenţi – dintr-un total de 2.987 elevi înscrişi, ne-a informat prof. Ioana Crâsnic, inspector şcolar general adjunct al IŞJ Alba.
„Nu au fost incidente, totul a decurs normal şi corect, aşa cum ar trebui să decurgă orice examen naţional”, a precizat prof. Ioana Crâsnic.
I-am întrebat pe elevii ieşiţi din examen de la Şcoala „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia cum consideră că au fost subiectele de la proba de Matematică, iar răspunsul a fost unul optimist: „Au fost uşoare. Le-am rezolvat uşor. Cei mai mulţi dintre colegi s-au descurcat. Ne aşteptam să fie subiecte mai grele, dar…”. Un răspuns care contrastează cu situaţia de la prima probă (Limba română), când un subiect buclucaş a ridicat mari probleme elevilor.
În ceea ce priveşte gradul de dificultate al subiectelor, prof. Ioana Crâsnic a declarat: „Eu sunt inspector pe specialităţile chimie-biologie, dar se pare că subiectele au avut un nivel mediu de greutate, au fost subiecte rezolvabile pentru copii. Consider că a fost un examen de nota 10, dar să vedem şi rezultatele”.
Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională vor fi afişate vineri, 29 iunie 2012, până la ora 14.00. În perioada următoare se va desfăşura înscrierea la licee: vor fi ultimele emoţii pentru absolvenţii claselor a VIII-a.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com