Surprinși de jandarmi în timp ce pescuiau ilegal pe râul Mureș

27 noiembrie 2019 16:061 comment

       

          În urma desfășurării unor acțiuni punctuale pentru combaterea braconajului piscicol pe râul Mures, în zona localității Ocna Mures, echipaje de jandarmi ale Detașamentului de Jandarmi Aiud, au  depistat 7 persoane care pescuiau fără a deține documente legale.

          Cei 7 bărbați din localitățile Unirea și Ocna Mureș printre care un minor, au fost observați în decursul zilei de marți, 26 noiembrie, a.c. în timp ce pescuiau, fără să dețină permis sau autorizație de pescuit. Aceștia au fost sancționați  în baza  prevederilor O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura cu amenzi contravenționale în valoare totală de 5.100 și trei avertismente.

          De asemenea, tot în decursul zilei de 26 noiembrie, jandarmii au observat în zona unui magazin alimentar din localitatea Unirea, două persoane cu vârste de 31, respectiv 36 de ani,  care  consumau băuturi alcoolice. Aflându-se într-un loc public și în baza Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, aceștia au fost sancționați cu avertisment și amendă în valoare de 100 de lei.

          Ținem să precizăm faptul că, acțiunile pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, cât și a comercializării ilegale vor continua și în perioada următoare.

          Pentru a preveni  apariţia unor astfel de fapte reamintim cetăţenilor  prevederi ale  O.U.G. 23/2008 – actualizată – privind pescuitul şi acvacultura: fapta de “ neprezentare a permisului, licenţei sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravenţiile/infracţiunile ” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300 şi 600 de lei. De altfel, „constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei și cu reținerea și suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizației, după caz- pescuitul cu lanseta

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com