Tabere educative pentru prevenirea consumului de droguri

15 august 2012 13:150 comments

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba şi Asociaţia Pro Tinereţe Alba Iulia va desfăşura în perioada 15 – 31.08.2012 activităţi preventiv – educative în cadrul campaniei „Prea rebel să fii condus”, având ca scop conştientizarea, în principal a populaţiei la risc, cu vârsta cuprinsă între 14-24 ani şi, în subsidiar, a populaţiei generale, în legătură cu riscurile consumului de droguri, precum şi informarea şi sensibilizarea populaţiei la risc, referitor la serviciile comunitare de asistenţă integrată. Campania se adresează tinerilor prezenţi în Centrul de Agrement Arieşeni, Centrul de Agrement Poiana Vadului şi Centrul de Tineret de la Cetea.
Obiectivul campaniei îl reprezintă conştientizarea, asupra riscurilor consumului de droguri în general şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive în special, precum şi asupra eficienţei strategiilor complementare de petrecere a timpului liber şi promovare a serviciilor oferite de sistemul naţional integrat de prevenire şi asistenţă a consumatorilor de droguri.
Specialiştii CPECA Alba vor oferi tinerilor participanţi un set de informaţii şi cunoştinţe despre problematica consumului de droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.
Un loc aparte se va acorda conceptului de ALTERNATIVĂ, analizând împreună cu participanţii din tabere care sunt alternativele la consumul de droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive. Dezbaterile vor sublinia importanţa familiei precum şi riscul pe care anturajul îl are în apariţia comportamentului adictiv.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com