Tânărul cercetător Sergiu Paşca, cetăţean de onoare al Aiudului

24 septembrie 2013 08:352 comments

Sergiu PascaLuni la sediul Primariei municipiului Aiud, primarul Mihai Horatiu Josan i-a decernat titlul de cetatean de onoare al municipiului Aiud lui Sergiu Pasca, pentru contribuţiile deosebite in domeniul cercetării ştiiţifice.
Motivul pentru care decernarea distincţiei nu s-a făcut într-un cadru festiv, asa cum se prevăzuse iniţial în hotărârea de CL, se datorează faptului că Sergiu Paşca a fost prezent în Aiud pentru o perioadă foarte scurtă de timp, neputând participa la niciun eveniment public sau şedinţă de Consiliu Local, programate în acest interval.
Amintim faptul că Segiu Paşca a primit în acest an premiul pentru „Cel mai bun student român din străinătate” din partea „Ligii studenţilor români din străinătate”.
Sergiu Paşca este originar din Aiud unde a terminat Colegiul Naţional Titu Maiorescu ca şef de promoţie în anul 2001, având media generală 10 în cei patru ani de studiu.
În acelaşi an 2001, a beneficiat de admiterea onorifică (media 10) la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, Cluj-Napoca. Din acest moment, traiectoria sa profesională, facilitată şi de oportunităţile deosebite pe care prestigioasa unitate de învăţământ universitar din România i le-a oferit, a cunoscut o ascensiune fulminantă. Munca de cercetare desfăşurată în domeniile ştiinţelor medicale şi în special studiul aplicat asupra problemei bolnavilor de autism i-au atras recunoaşterea internaţională, obţinând premii de excelenţă, nominalizări şi burse renumite din partea celor mai consacrate instituţii în domeniu, din întreaga lume
Cariera sa universitară este aşadar una de excepţie iar rezultatele sale sunt impresionante, mai ales dacă luăm în considerare faptul că, la doar 30 de ani are deja parcurse etapele perfecţionării studiilor sale şi confirmările eforturilor sale concretizate în obţinerea titlului de doctor în cercetare. Mai mult decât atât, Sergiu Paşca este cu atât mai renumit la nivel mondial, cu cât urmează studii postdoctorale la Universitatea de Medicină Standford, din California, SUA,
În anul 2012, această prestigioasă instituţie de învăţământ i-a conferit premiul pentru cea mai bună cercetare postdoctorală.

Tags:

2 Comments

  • fa ceva pentru oras ma cacatule…lasa pozele cu oameni care s-au afirmat deja…cacat de primar

  • Idem comentului dat de Mihai… altceva mai sti sa faci mai in afara de faptul ca ai reusit sa vinzi tot ce se putea vinde
    si de a bloca toate proiectele care urmau in aiud
    Si tu si toate cartitele alea de pe linga tine sa aveti parte de asa ceva

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com