Târgul ALEA, soluţii pentru un viitor ecologic şi economic

30 septembrie 2012 12:580 comments

În acest weekend, la Alba Iulia, a avut loc a V-a ediţie a Târgului de Echipamente şi soluţii complete ALEA.
Albaiulienii au putut vedea şi achiziţiona tot felul de instalaţii economice şi ecologice, care funcţionează pe bază de soare, vânt sau cu ajutorul apei: panouri solare (termice şi electrice), mici turbine eoliene, microhidrocentrale, cazane, soluţii de încălzire cu biomasă, pompe de căldură. O parte din aceste produse puteau fi cumpărate prin programul naţional Casa Verde, care, din păcate, în acest moment nu mai funcţionează şi nu ajută piaţa de profil.
Inventatorii au avut un spaţiu special amenajat pentru a-şi prezenta ideile. În salonul inventatorilor au fost prezenţi: Albert Salami, Cornel Cârjan, Doru Moza, Gheorghe Pop, Valentina Nicolae, Ioan Ţoţu, Corneliu Birtok Băneasa, Adrian Lăculiceanu, Florin Eugen Tudor Frunză, Marian Velcea, Marius Arghirescu, Justin Virgilius Capră.
Inventatorul veteran Justin Capră: „Acest salon reprezintă un imbold. Gândiţi-vă că vor fi din ce în ce mai puţine locuri de muncă, pentru că lumea se robotizează şi acest salon demonstrează posibilităţile viitoare. Lumea se modifică, sunt întreprinderi în Spania, în Franţa, în Germania unde am fost, unde în loc de 1.000 de salariaţi au ajuns 12-15 oameni care apasă pe butoane, aşa încât trebuie să ne îndreptăm spre alte domenii”.
Tânărul inventator Corneliu Birtok Băneasa a prezentat celor interesaţi filtrul Air By Corneliu care este montat pe autobuzele STP Alba.
„Scopul nostru este să deschidem piaţa locală pentru soluţii de eficientizare a energiei şi de utilizare a energiei verzi în toate formele ei”, a concluzionat Florin Andronescu, directorul ALEA.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com