Teatrul Prichindel din Alba Iulia implineste 65 de ani de activitate

6 septembrie 2017 15:090 comments

Teatrul Prichindel – 65 de ani de activitate (comunicat)

Teatrul de Păpuși Prichindel Alba Iulia împlinește 65 de ani de activitate în septembrie 2017. A fost înființat pe data de 1 septembrie 1952, iar prima premiera a avut loc în 29 septembrie cu spectacolul Găinușa harnică, în regia lui Petre Diaconu, scenografia, Mioara Huiu Diaconu. Și-a continuat activitatea cu peste 130 de premiere și sute de actori, regizori, scenografi, compozitori, păpuși care și-au împletit destinul de-a lungul acestor ani în mii de spectacole, adresate unui număr impresionant de spectatori. E mult? E puțin? Dacă ne gândim la toate evenimentele pe care teatrul le-a oferit de-a lungul timpului celor mici și celor mari, deopotrivă, poate părea mult. Dar, dacă ne gândim la toate proiectele și spectacolele pe care le mai avem de oferit… suntem încă tineri, dragii noștri prieteni. Pentru voi, numai pentru voi, vrem să vă mai spunem povești: prin spectacole noi, festivaluri, ateliere de creație și multe alte evenimente culturale care să se adreseze tuturor vârstelor.

„La mulți ani, Teatrul de Păpuși Prichindel! E greu să descrii în câteva cuvinte 65 de ani de activitate ai singurului teatru profesionist din județ. 65 de ani de teatru înseamnă tradiție, multă muncă, pasiune, mii de spectatori, spectacole, aplauze și împliniri. Și totuși, Teatrul de Păpuși Prichindel este mai tânăr ca niciodată, într-o continuă dezvoltare și evoluție, acumulând experiențe și amintiri de neuitat.

Și pentru că este normal ca la o vârstă venerabilă să locuiești într-o căsuță mai frumoasă, și mai arătoasă, precum în poveștile pe care vi le spunem, în curând clădirea teatrului va intra în reparații capitale, iar următoarea aniversare vrem să o sărbătorim împreună într-un spațiu nou, de poveste.

Sunt mândră că am reușit să duc mai departe, alături de colegii mei, ceea ce au construit generații întregi, începând cu anul 1952 și le mulțumesc deopotrivă.

La mulți ani, Prichindel!

Ioana Bogățan, managerul Teatrului de Păpuşi Prichindel

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com