Teatrul Prichindel, premiat în Republica Moldova

2 mai 2012 14:300 comments

În perioada 25-28 aprilie, Teatrul de Păpuşi Prichindel Alba Iulia a participat la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi „Sub căciula lui Guguţă” de la Chişinău, Republica Moldova.
Ajuns la cea de-a VII-a ediţie, festivalul acesta este organizat de către Teatrul Municipal de Păpuşi „Guguţă” din Chişinău. Teatrul din Alba Iulia a fost prezent în concurs alături de alte trupe din România, Portugalia, Belarus, Ucraina, Bulgaria, Franţa etc.
Teatrul albaiulian a fost prezent cu spectacolul „Cine va păzi clopoţeii?”, în regia Teodorei Popa, actriţă a Teatrului „Prichindel”. Juriul, alcătuit din membri din Ucraina, Republica Moldova şi România, a considerat că spectacolul Teatrului din Alba Iulia este cel mai bun din concurs şi l-a răsplătit cu premiul pentru complexitatea imaginii şi interpretării scenice.
Distribuţia spectacolului: Radu Dan Hăprian, Amalia Pop, Anca Dan Hăprian, Ramona Mincu Benchea, Elena Scorţeanu, Teodora Popa; scenografia: Marian Sandu, muzica: Levente Szocs, maestru lumini: Ovidiu Tămăşan, maşinist: Ilie Petrescu.
„Juriul a apreciat îndeosebi mânuirea de excepţie, imaginile, efectele speciale, muzica şi scenografia spectacolului nostru. Personal sunt foarte mulţumită de acest spectacol cu care suntem deja la cel de-al treilea premiu şi sper să avem acelaşi succes şi la următorul festival, care va avea loc în luna mai, la Subotica (în Serbia)”, a declarat Ioana Bogăţan, managerul Teatrului de Păpuşi „Prichindel”. Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com