Teatrul Prichindel premiat la Chisinau

30 mai 2017 12:211 comment

În perioada 22-25 mai la Chişinău a avut loc a IX-a ediţie a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși „Sub căciula lui Guguţă”, organizat de Teatrul Municipal de Păpuși „Guguţă” din capitala Basarabiei.

Teatrul de Păpuşi Prichindel a fost prezent cu spectacolul Povestea lui Muc cel Mic, în regia Todor Valov (Bulgaria). Teatrul albaiulian a câștigat Premiul pentru scenografie – semnată de Natalia Gocheva, iar managerul teatrului Ioana Bogățan a primit din partea juriului o Diplomă pentru management cultural și contribuție substanțială la dezvoltarea teatrului de animație.

Juriul competiției a fost format din artişti din Republica Moldova, România, Rusia și Franța, iar președintele juriului a fost Hogea Toma, regizor și profesor la Universitatea „George Enescu” din Iaşi, România.

„Aceste premii ne onorează și sunt o recunoaștere a muncii noastre, a echipei Teatrului de Păpuși Prichindel din Alba Iulia. Chiar dacă premiul și diploma sunt acordate nominal, ele aparțin întregii echipe, pentru că împreună muncim să realizăm proiecte și spectacole de calitate pentru spectatorii noștri. O apreciere venită din partea specialiștilor, confirmă încă o dată valoarea artistică a celor care au lucrat la acest spectacol. Povestea lui Muck cel Mic primește cel de-al patrulea premiu, ceea ce atestă că este un spectacol foarte bun, apreciat atât de juriile de specialitate cât și de public. Felicitări tuturor!”, a declarat Ioana Bogățan, managerul teatrului albaiulian.

Echipa spectacolului:
Regia: Todor Valov
Scenografia: Natalia Gocheva
Dramatizarea: Darko Kovachovsky
Muzica: Plamen Mirchev
Distribuția: Piekny Ghiciuc, Mădălin Costea, Irina Melnic, Ramona Mincu Benchea, Teodora Popa, Viorica Boda, Rareș Bogdan Porca
Regizor tehnic: Elena Madaras
Lumini: Ovidiu Tămășan, Călin Popa
Sunet: Florin Andrea
Tehnician scenă: Răzvan Laszlo
Construcție decoruri și păpuși: Masters of puppets, Sofia, Bulgaria
Croitorie: Mirela Tămăşan; tâmplărie: Marin Goia.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com