Terenul Stadionului ”Cetate” ar putea fi modernizat

2 mai 2012 14:280 comments

Terenul de pe Stadionul ”Cetate” din Alba Iulia ar putea fi modernizat în cadrul programului UEFA Hat Trick. În acest sens, vineri, consilierii locali au aprobat suma de 102.004 euro, reprezentând 50% din valoarea totală a lucrărilor.
Suprafaţa de joc a arenei ”Cetate” ar putea fi reabilitată cu suma totală de 204.008 euro. Consiliul Local a acordat 50% din sumă, iar restul va fi asigurat de Federaţia Română de Fotbal, prin programul UEFA Hat Trick.
Scopul acestui program este modernizarea terenului de joc conform standardelor UEFA. În perioada următoare, unul dintre reprezentanţii FRF se va deplasa la Stadionul ”Cetate”, pentru a realiza o evaluare tehnică a suprafeţei de joc.
Iată prin ce lucrări va trece terenul arenei ”Cetate”:
– execuţia unui bazin de retenţie şi pompare forţată, la care se va racorda drenajul terenului;
– asigurarea debitului de apă necesar (cca. 8000 mc/100 de zile) sistemului de irigaţii, prin racord la reţeaua locală;
– decopertarea, nivelarea şi compactarea substratului de pământ;
– procurarea, transportul şi împrăştierea stratului suport de nisip, cu proprietăţi ridicate de drenare pe care se va însămânţa gazonul.
Lucrările vor fi executate pe parcursul unei singure luni, începând cu 1 august 2012. După ce se vor încheia, autorităţile locale vor mai fi nevoite să cheltuie încă 20.000 euro anual, pentru întreţinerea gazonului.
Toate aceste lucruri sunt posibile dacă acest proiect va trece de faza de fezabilitate. (C.C.)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com