Termen de judecată în cazul angajatului Primăriei Aiud acuzat de trafic de influenţă

26 august 2012 13:530 comments

Angajatul Primăriei Aiud, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba. Ştefan Drăgoi este acuzat că ar fi solicitat şi primit bani de la mai multe persoane de etnie romă, în schimbul atribuirii prin concesiune a unor terenuri.
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Alba, iar primul termen de judecată a fost stabilit în 10 septembrie. Ştefan Drăgoi ocupă funcţia de referent de specialitate pe probleme ale romilor. În prezent, acesta se află în arest preventiv.
„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 2 august 2012, reţinerea pentru 24 de ore a învinuitului Drăgoi Ştefan, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.
Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, în cursul lunii aprilie 2012, învinuitul Drăgoi Ştefan (angajat în cadrul Primăriei Municipiului Aiud), a pretins şi primit de la denunţătorul K.A.P., suma de 50 euro, iar în cursul lunii iulie 2012, a pretins suma de 200 lei sau 50 euro de la denunţătorul N.L., lăsându-i să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Primăriei şi Consiliului Local Aiud, pentru a le facilita atribuirea unor parcele de teren, din terenurile alocate de primărie pentru a fi repartizate familiilor ce nu deţin locuinţe.
La data de 2 august 2012, învinuitul Drăgoi Ştefan a primit de la unul dintre denunţători suma de 200 lei, procedându-se la constatarea infracţiunii flagrante.
În cauză urmează a fi dispuse de către procurori măsurile procesuale ce se vor impune, inclusiv sub aspectul sesizării, în cursul acestei zile, a magistraţilor Tribunalului Alba, cu propunere de arestare preventivă. Investigaţiile au fost efectuate împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba, cu sprijinul tehnic al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Alba”, se arată în comunicatul Biroului de informare publică şi relaţii cu presa, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com