Termenul pana la care poate fi obtinuta autorizatia de securitate la incendiu, prelungit pana la 30 septembrie 2017

30 martie 2017 06:281 comment

Comisia pentru administrație publică din Camera Deputaților a adoptat un amendament prin care termenul pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu prevăzut la art. 30 alin. (41) din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, se prorogă până la data de 30 septembrie 2017.

Alături de colegul meu, deputatul PNL Cristian Buican, am depus un amendament suplimentar, prin care beneficiarii care au depus, până la data de 30 septembrie 2017, documentația pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu sau au proiecte în avizare pentru finanțare, sunt exceptați de la aplicarea amenzilor, dacă termenul de conformare nu depășește 31 decembrie 2017.

Acest amendament propus de noi vine în sprijinul celor care doresc să intre în legalitate, să respecte prevederile legate de securitatea la incendiu dar, din diferite motive, au depus documentația cu întârziere.

Atunci când am făcut propunerea, am ținut cont și de supraaglomerarea inspectoratelor pentru situații de urgență , unde au ajuns munți de documente, iar personalul însărcinat cu verificare lor este prea puțin, comparativ cu nevoile.

Legile trebuie făcute pentru a instaura reguli, dar și pentru a-i ajuta pe oamenii, deoarece nu facem legi pentru instituții, ci pentru cetățenii acestei țări, care ne-au trimis în Parlament să le reprezentăm interesele.

PNL va susține în Parlament toate inițiativele care vin în sprijinul cetățenilor și care contribuie la reglementarea unui domeniu important pentru siguranța românilor.

Florin Roman, deputat PNL Alba
Vicelider al grupului parlamentar PNL

 

Foto: radioiasi.ro

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com