TLDE PEDALEAZA PENTRU VIITOR!

19 mai 2018 15:111 comment

Ștafeta TLDE „Împreună pentru un mediu curat” a ajuns în Argeș

Sub egida „Împreună pentru un mediu mai curatˮ, organizația de tineret ALDE dorește să pedaleze pentru un viitor fără poluare.

Poluarea reprezintă contaminarea mediului înconjurător cu materii ce pot afecta atât sănătatea umană, cât și funcțiile ecosistemelor, o ofensivă a omului modern asupra mediului, motiv pentru care organizația de tineret ALDE prezintă o alternativă ce constă în înlocuirea autovehiculelor cu bicicleta.

Pentru a susține acest lucru, NOI, tinerii din Alianța Liberalilor și Democraților, ne-am propus să străbatem o mare parte din țară transportând două ștafete, una reprezentând mediul și o a doua specifică domeniul energetic.

Traseul a inceput pe data de 15 mai, în municipiul Oradea (Jud. Bihor), de Ziua Internațională de Acțiune pentru Climă și se va încheia la București, pe data de 22 mai, de Ziua Internațională a Biodiversității.

 

Traseul Oradea – București (albastru – energie, verde – mediu)

Cele doua ștafete urmează trasee diferite. Din Oradea, ștafeta energiei a pornit spre partea de Nord a țării, în vreme ce ștafeta mediului a pornit spre zona de Sud a României. Vom străbăte mai multe județe, iar la granițele dintre acestea ștafeta se predă următoarei organizații. La București, ștafeta va fi predată unei delegații alcătuită din Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului și Anton Anton, ministru al Energiei.

Astăzi, 19.05.2018, stafeta a ajuns în județul Argeș, unde a fost preluată de președintele TLDE Mioveni Ungureanu Carmen-Elena, următoarea oprire va fi Teleorman.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com