Toate avantajele și dezavantajele sistemului Martingale

10 mai 2023 18:160 comments

Jocurile de noroc se bazează, prin definiție, pe noroc, dacă ar fi sa luăm lucrurile la cald, fără alte explicații suplimentare. Însă, asta nu înseamnă că, obligatoriu, cazinourile limitează în vreun fel modul în care fiecare dintre jucători aleg să-și facă jocurile și alegerile, astfel încât să atragă sau să influențeze destinul. Așa se face că de-a lungul timpului pariorii profesioniști au înțeles că este loc de mai bine și au testat diverse strategii care s-au dovedit mai mult sau mai puțin eficiente. Cu siguranță că vei găsi foarte multe informații în acest sens, cu metodologii de aplicat preferențial pentru fiecare joc – că este cu zaruri, cu cărți sau doar gambling.

Una dintre strategiile care pare să fie adoptată tot mai des și care și-a dovedit eficiența prin rata de succes este sistemul Martingale. Fiind printre cele mai vechi concepte de tips&tricks, în principiu acesta este preferată mai ales pentru că poate facilita să învingi casa și a devenit de câțiva ani printre cele mai populare, cu toate că nu a fost niciodată considerat infailibil. Însă, ține cont, înainte de orice, că nu este suficient să știi tot ce ai nevoie despre acest sistem, căci înainte de orice trebuie să cunoști foarte bine jocul și regulile acestuia, pentru a avea din start un punct de plecare foarte bun și să poți echilibra lucrurile în favoarea ta.

Și că tot vorbim despre asta, poți vedea ce anume ți se potrivește accesând diversele platforme online și, cu puțină îndemânare, ai putea lua Magic Jackpot Casino, dacă te tentează opțiunile de păcănele.

Ce este strategia Martingale

Că există zeci de opțiuni de pariere am stabilit deja, dar cum subiectul nostru este sistemul Martingale, o să încercăm să explicăm cât mai simplu ce reprezintă acesta și de ce ar trebui ales cu toate că este cât se poate de complex. Gândit și dezvoltat de John Henry Martingale, acesta a avut ca teorie ideea că, odată ansele de a se câștiga un pariu apar în cele din urmă după ce un jucător a suferit un număr mare de pierderi consecutive la un joc de cazinou. Asta pentru că legile probabilității îl delimitează de eșecuri – reprezintă, pe scurt, o progresie negativă, din această categorie făcând parte și strategiile Labouchere, D’Alembert sau Fibonacci.

Revenind, la baza acestei strategii este alegerea unei unități sau bănci de start, dar și a unei cote minime de bilet (se recomandă 2.00 sau peste 2.5 pentru un profit decent). Astfel, după fiecare pariu care se dovedește necâștigător miza din acel moment se dublează, iar totul se oprește. Concret, în calitate de jucător ar trebui să ai în vedere ca după fiecare pierdere să îți dublezi miza, urmând că pariul să se reducă la suma inițial îndată ce a câștigat, pentru a se recupera, astfel, pierderile anterioare. Se poate lua în considerare spre utilizare atât pentru jocurile care se desfășoară pe termen mai îndelungat, cât și pentru evenimentele cu desfășurare rapidă.

Avantajele sistemului Martingale

În funcție de specificul fiecărui joc, lucrurile se pot prezenta diferit, dar în principiu avantajele acestei strategii sunt similare și se manifestă doar cu mici diferențe, fără să facă diferența că se aplică de către profesioniști sau amatori, că se abordează rațional sau în grabă. Astfel, amintim:

 • strategia a fost gândită pentru a-ți da posibilitatea să acumulezi câștiguri mici dar multe, cu risc scăzut în ceea ce privește pierderea bugetului ca întreg;
 • sistemul se poate aplica unei varietăți de jocuri, dar se preferă jocurile de noroc care au un câștig de aproape 50/50 pentru rezultate pierdute;
 • este gândit să genereze un câștig pe termen scurt și principiile sunt dovedite matematic că funcționează;
 • se poate aplica pe mai multe tipuri de pariuri;
 • în ceea ce privește calculele este destul de facil și la îndemână;
 • este ușor de înțeles și aplicat, potrivit chiar și pentru începători.

Dezavantajele sistemului Martingale

Așa cum am stabilit deja, sistemul Martingale vine la pachet și cu câteva aspecte mai puțin favorabile, dar care dacă sunt gestionate cum trebuie nu ar trebui să ridice mari probleme. Important este și ce fel de gândire aplici și cât de asumat ești în ceea ce faci. Iată mai jos câteva informații:

 • există riscuri de pierderi majore și să rămâi fără o sumă mare de bani;
 • nu ai vreo garanție pentru nimic, astfel că soldul se poate epuiza rapid – de altfel, riscul crește constant;
 • dacă sunt pierderi consecutive se recomandă să existe un buget ridicat;
 • nu se poate aplica la toate casele de pariuri, pentru că unele cazinouri impun limite superioare și alte restricții;
 • uneori poate dura mai mult până când profitul se dovedește a fi unul satisfăcător;
 • jocul se poate transforma într-o corvoadă, dat fiind că se creează presiune când se pierd runde consecutive și mizele se dublează.

Concluzie

În principiu, niciun sistem de joc nu vine cu vreo garanție de câștig, iar asta ar trebui să fie înțeles încă de la început, pentru a asuma faptul că nu poți forța lucrurile în niciun fel. Este esențial să nu pierzi pe parcurs bucuria jocului.

La fel de important este de reținut că sunt câteva detalii care îți pot fi de folos pe parcurs, și anume faptul că trebuie să pariezi încă de la început pe sume mici, să te informezi din mai multe surse despre aplicabilitatea teoriei și să alegi un cazino care nu impune restricții superioare de pariere. Gestionarea bugetului, însă, ar trebui să rămână principala preocupare, ca de altfel și să știi când anume să te oprești. Plus că este de reținut că nu trebuie să setezi așteptări nerealiste și să crezi că te poți îmbogăți peste noapte, răbdarea este vitală.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com