Tort Guiness

26 februarie 2013 16:210 comments

Ingrediente

Ingrediente blat: 250 ml bere Guiness, 250 g unt, 80 g cacao, 400 g zahăr, 2 ouă, 1 linguriţă esenţă vanilie, 150 ml lapte bătut, 280 g făină albă, 2 linguriţe bicarbonat, 1/2 linguriţe praf de copt.

Glazură: 50 g unt, 300 g zahăr pudră, 125 g (o cutie) brânză Philadelphia, un praf de pudră de cacao.

Mod de preparare:

Încingeţi cuptorul la 180°C şi tapetaţi o formă de tort cu fund detaşabil . Puneţi berea şi untul într-o cratiţă şi încălziţi la foc mic, amestecând mereu, până se topeşte untul. Luaţi de pe foc şi adăugaţi zahărul şi cacaoa. Amestecaţi bine până se topeşte zahărul. Separat, bateţi împreună ouăle, laptele bătut şi extractul de vanilie. Încorporaţi-le şi pe acestea în compoziţie şi amestecaţi bine. Cerneţi făina, bicarbonatul şi praful de copt într-un bol încăpător. Turnaţi deasupra amestecul de lichide şi bateţi bine cu mixerul până când ingredientele s-au combinat perfect. Puneţi compoziţia în forma pregătită şi daţi la cuptor pentru 50-60 de minute. După ce scoateţi blatul din cuptor, lăsaţi-l să se odihnească.

Glazura: bateţi cu mixerul untul şi zahărul, la viteză mică, până obţineţi o textură nisipoasă. Adăugaţi brânza şi încorporaţi-o la viteză mică, apoi măriţi viteza mixerului şi bateţi până devine pufoasă. Întindeţi-o pe prăjitura complet răcită, cu ajutorul unei spatule. Pudraţi cu cacao.tort

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com