Totul despre eleva care a ramas insarcinata cu profesorul de religie.

19 iunie 2019 15:070 comments

           

            L.M.,  s-a născut la data de 08.12.2000, în localitatea Blaj, jud. Alba, iar din anul 2001 a beneficiat de măsuri de protecție specială, atât în sistem familial (asistent maternal profesionist) cât și în sistem rezidențial, ultima măsura de plasament fiind la Casa de Tip Familial Târsa – jud. Alba,  unitate rezidențială din cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia cu care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba are încheiat un  contract de furnizare de  servicii sociale.

          L.M. a urmat cursurile Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie din Arieşeni clasele a IX-a și a X-a,  absolvind clasa a XI-a, profil mecanic la Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni.

          Menționăm că, DGASPC Alba nu a fost informată cu privire la derularea unei anchete administrative de către unitatea de învățământ privind zvonurile unei relații dintre minoră și un cadru didactic.

          În luna noiembrie 2017, L.M. a declarat angajaților din casa de tip familial (preotului coordonator, managerului de caz, persoanei de referință) că este însărcinată și că dorește să păstreze sarcina, dar nu a dorit să decline identitatea tatălui în cadrul ședințelor de consiliere și a discuțiilor cu managerul de caz. S-a revizuit Planul de Intervenție Personalizat, stabilindu-se obiective și activități legate de sarcina în evoluție, monitorizarea lunară a stării de sănătate a viitoarei mame prin medicul de familie și medicul specialist, alimentație sănătoasă, renunțarea la adicții în perioada sarcinii.

          În programul de consiliere a minorei s-a insistat mult pentru conștientizarea importanței continuării studiilor, a finalizării acestora în vederea obținerii unei calificări. De asemenea, aceasta a fost consiliată și transferată, în ultimul trimestru de sarcină, la Centrul Maternal ”Speranța” Alba Iulia, serviciu specializat pentru mamă și copil,  dând naștere în luna iunie 2018 unui copil la maternitatea din localitatea Sebeș. Atât mama, cât și copilul au rămas în centrul maternal Alba Iulia, până la  împlinirea vârstei de 18 ani (decembrie 2018) a mamei, când aceasta a solicitat acordarea  măsurii de protecție specială la Casa de Tip Familial Târsa pentru ea, iar pentru copilul ei, instituirea plasamentului la un asistent maternal profesionist.

          În luna ianuarie 2019, L.M., printr-o cerere adresată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba,  a solicitat să-i fie aprobată deplasarea împreună cu fiul său şi asistentul maternal profesionist,  la Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca pentru recoltarea de probe în vederea stabilirii paternităţii fiului ei.  

          Menționăm că, presupusul tată al copilului, s-a deplasat la Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca singur și nu însoţit de persoanele mai sus menţionate.

           Demersul pentru recunoașterea paternității, a fost inițiat de către L.M. și  presupusul  tată, neexistând o acţiune în instanţă pentru stabilirea paternităţii.

          Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca nu a comunicat mamei rezultatul testului ADN, doar presupusului tată.

          În data de 19 iunie 2019,  tânăra L.M., împreună cu domnul G.T. care se presupune că ar fi tatăl copilului, au avut programare la Starea Civilă din cadrul Primăriei Sebeș pentru recunoașterea paternității copilului și emiterea unui nou certificat de naștere pentru copil.

          La această oră, copilul a fost recunoscut, fără prezentarea rezultatului testului ADN de către tată,  urmând ca în data de 20 iunie 2019 să fie eliberat noul certificat de naștere.

Iata ce spun si ziarele:

Situația din comuna Arieșeni este cunoscută de conducerea școlii încă de anul trecut, după cum a declarat, pentru corespondentul Mediafax, primarul comunei, Marin Jurj, dar a revenit în atenție după ce copilul născut a fost dat în plasament și s-a cerut oficial efectuarea testului de paternitate.

Fata, care era minoră când ar fi întreținut relații sexuale cu profesorul de religie, provine dintr-o casă de tip familial, dintr-o comună învecinată, Avram Iancu.

Potrivit primarului, în momentul în care a anunțat că a rămas gravidă cu profesorul, la școală a fost făcută o cercetare internă, însă nu s-a comunicat niciun rezultat, iar profesorul a rămas să predea în continuare.

 

„E foarte urât ce s-a întâmplat. Se pare că ar fi o certitudine. Nu știu când s-a întâmplat exact, dar a fost ceva scandal la școală anul trecut, s-a făcut o comisie și am înțeles că s-au așteptat rezultatele de la test. La noi încă nu a ajuns nimic oficial, dar lui i-ar fi venit (rezultatul testului de paternitate – n.r.) și se pare că a ieșit că este tatăl copilului. Fata era crescută la casa de copii din Târsa, comuna Avram Iancu, nu locuia la noi în comună. Nici acum nu locuiește aici, nu știu exact unde este acum. Ea nu a făcut reclamație la poliție nici anul trecut și am înțeles că testul de paternitate a fost cerut și făcut când a fost luat copilul în plasament. Noi nu vrem, sub nicio formă, să mușamalizăm cazul. În momentul în care vom primi, oficial, rezultatul testului de paternitate, se vor lua măsuri prin consiliul de administrație al școlii”, a declarat, marți, pentru corespondentul Mediafax, primarul comunei Arieșeni, Marin Jurj.

Edilul a precizat că profesorul de religie are aproape 50 de ani, este văduv și nu profesează ca preot.

Până la ora transmiterii acestei știri, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Alba nu au putut fi contactați pentru a exprima un punct de vedere.

 

         

 

         

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com