Transport ecologic pentru copiii de la Grădiniţa Scufiţa Roşie

2 aprilie 2012 14:440 comments

Asociaţia pentru Tranziţia Urbană din Bucureşti oganizează la Alba Iulia noi acţiuni care promovează transportul ecologic în rândul copiilor preşcolari. Campania de informare şi conştientizare susţinută prin acest proiect se desfăşoară în cadrul proiectului european Active Access în oraşele Alba Iulia şi Bucureşti.
Proiectul Active Access este finanţat prin programul Intelligent Energy Europe şi promovează creşterea utilizării mersului pe bicicletă şi a mersului pe jos, pentru călătoriile zilnice pe distanţe scurte în zonele de proximitate, pentru îmbunătăţirea sănătăţii oamenilor şi a economiei locale.
Ca şi la acţiunile precedente, copiii vor lua parte în această primăvară la un joc-concurs intitulat Jocul Şarpelui în Trafic: în cadrul jocului, timp de o săptămână, copiii nu vor mai fi duşi la grădiniţă cu maşinile părinţilor, ci vor merge pe jos sau cu mijloacele de transport în comun.
Proiectul se desfăşoară în perioada 2-6 aprilie la Grădiniţa cu program prelungit Scufiţa Roşie din Alba Iulia: copiii vor învăţa lucruri legate de transportul prietenos cu mediul, atât prin intermediul Jocul Şarpelui în Trafic, cât şi prin intermediul altor jocuri potrivite vârstei lor.
Partenerii proiectului Active Access sunt Primăria Alba Iulia, IŞJ Alba şi ALEA. Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com