Transportul din zona Alba Iulia aşteaptă un DA în Consiliul Local

7 august 2012 19:130 comments

Proiectul Asociaţiei Intercomunitară de Dezvoltare-Transport Local Alba Iulia de realizare a unui transport public care să lege Alba Iulia de comunele apropiate a căzut în urma votului din Consiliul Local Alba Iulia.
Cel mai supărat a fost consilierul Popa Pavel Pistol (PDL) care a afirmat că nu mai are ce să le explice la oamenii din Oarda dacă aceştia nu vor avea autobuze care să-i lege de Alba Iulia.
La rândul său, consilierul Rareş Buglea (PNL) a cerut ca licitaţiile publice să se desfăşoare mai deschis, având criterii cât mai transparente, care să nu favorizeze o anumită firmă (în speţă STP Alba Iulia).
La votarea proiectului CL Alba Iulia, 7 consilieri s-au abţinut şi doar 10 au votat pentru aprobarea contractului, astfel că proiectul de hotărâre a picat. Pentru adoptarea acestuia ar fi fost nevoie de o majoritate de două treimi (14 voturi „pentru”, fiind vorba de cedare de patromoniu către STP Alba Iulia).
Consilierii PDL au votat pentru aprobarea contractului dintre STP Alba Iulia şi AIDA; doar Marius Costinaş s-a abţinut, motivându-şi gestul prin faptul că are contract cu una din părţile implicate în contract. S-au abţinut de la vot consilierii USL prezenţi la şedinţă (Daniel Zdrânc, Rareş Buglea, Gabriel Pleşa, Bogdan Medrea), plus Dorin Şerdean şi Dorin Pocol (PP-DD) şi democrat-liberalul Marius Costinaş.
Reticenţa consilierilor locali este cât se poate de explicabilă dacă ne gândim că, în 2012, mai mulţi angajaţi ai Primăriei Alba Iulia şi persoane din conducerea STP au fost cercetate de către DNA Alba Iulia (dosarul fiind în curs de cercetare) într-un dosar privind transportul public din oraş.
În perioada următoare, CL Alba Iulia va avea o şedinţă extraordinară privind transportul local din cadrul AIDA.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com