Trei adulti si doi minori inzapeziti pe Transalpina

11 martie 2017 17:330 comments

Jandarmii din Alba a fost solicitaţi vineri, 10 martie, în jurul orei 20.00, să intervină pe Transalpina. În urma unui apel, jandarmii au aflat că trebuiau să elibereze din drumul înzăpezit trei persoane adulte şi doi minori au nevoie de ajutor.

Maşina în care se aflau cei 5 se blocase în zăpadă pe drumul naţional 67 C (Transalpina).

Subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Alba împreună cu doi lucrători din cadrul Salvamont Alba au ajuns la faţa locului la ora 21.30, în apropiere de limita cu judeţul Vâlcea unde stratul de zăpadă aşternut pe asfalt era de aproximativ 10 centimetri. Au identificat şi au scos din zăpadă autoturismul blocat care se afla pe un drum închis circulaţiei rutiere în această perioadă a anului constatând totodată că acesta era echipat necorespunzător cu anvelope de vară. Turiştii se aflau în stare bună de sănătate fiind puţin speriaţi de apropierea iminentă a nopţii. După deszăpezire persoanele în cauză au fost conduse la postul de poliţie din localitatea Şugag în vederea luării măsurilor legale de către lucrătorii de poliţie abilitaţi să constate contravenţii pe drumurile publice.

Jandarmii reamintesc turiștilor faptul că accesul spre Domeniul Schiabil Şurianu este posibil doar dinspre municipiul Sebeş, celelalte comunicaţii fiind impracticabile. Astfel, până la Barajul Oaşa, se poate urca pe drumul naţional 67 C (Transalpina), după care va trebui urmat drumul judeţean 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo drumul judeţean 709 K, până la baza domeniului schiabil. Foarte important de reţinut este faptul că drumul naţional 67 C (Transalpina) este închis circulaţiei, de la Barajul Oaşa spre Obârşia Lotrului.

„Totodată cetățenii pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul echipajelor de jandarmerie, atât prin contact direct cât şi prin apelarea numărului unic de urgenţe – 112”, informează ofiţerul delegat pentru Informare, Relaţii Publice şi Relaţii cu publicul, slt. Marius Ştefan.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com