Trei sportivi ai CS Unirea Alba Iulia in echipa Romaniei care a castigat Cupa Dunarii pe natiuni la powerlifting

12 octombrie 2017 09:310 comments

Trei sportivi legitimați la CS Unirea Alba Iulia, în lotul Național de Powerlifting al României care a câștigat Cupa Dunării pe națiuni

Trei sportivi legitimați la Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia s-au aflat în lotul Național Masculin de Powerlifting al României care a câștigat în perioada 6-7 octombrie 2017 Cupa Dunării pe națiuni, desfășurată în Slovacia, la Trencin.
 
Lotul Național Masculin de Powerlifting al României, ce a participat la Cupa Dunării, ediția a 22-a, a avut în componență opt membri, dintre care trei legitimați la CS Unirea Alba Iulia: Andrei Cioflică, Laurențiu Avram și Ovidiu Pănăzan.

Cioflică Andrei, sportiv la categoria 74 de kilograme, a ridicat, în total, la cele trei probe – genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări – 637,5 kilograme, în vreme ce Avram Laurențiu, la aceeași categorie, a ridicat 627,5 kilograme. Ei au fost însoțiți de antrenorul voluntar al CS Unirea Alba Iulia, Ovidiu Pănăzan, președinte al Federației Romane de Powerlifting, care a fost conducătorul delegației.

La Cupa Dunării ar fi putut participa toate țările prin care trece fluviul Dunărea, afiliate la Federația Națională de Powerlifting, însă la ediția a 22-a, din acest an, au participat doar Slovacia, Serbia și România. Cupa Dunării se organizează o dată la doi ani.

„Lotul Național de Powerlifting al României a ocupat locul I în clasamentul pe națiuni cu aportul substanțial al sportivilor și tehnicienilor membri ai CS Unirea Alba Iulia, ceea ce face să mă bucure, onoreze, dar și ambiționeze și determine să muncesc alături de ei pentru același scop comun”, a spus directorul CS Unirea, Corneliu Mureşan.

De menționat este că Avram Laurențiu, la categoria de vârstă juniori, și Ovidiu Pănăzan, master 1, au continuat intens antrenamentele, iar în perioada 11 – 18 octombrie participă la Campionatele Europene de Powerlifting, din localitatea La Manga, în Spania.

CS Unirea Alba Iulia are încredere că sportivii vor obține rezultate bune, întrucât Ovidiu Pănăzan, alături de Andrei Irimie, este unul dintre cei doi sportivi din Alba care în luna mai au obținut medalii la Campionatele Europene de Powerlifting seniori, acestea fiind rezultate de excepție în istoria clubului.     

De asemenea, de curând, CS Unirea Alba Iulia a legitimat alți trei sportivi la secția de Powerlifting: Turuș Dan, Bucuman Cătălin și Văduva Raimondo.

Federația Română de Powerlifting, în parteneriat cu CS Unirea, vizează organizarea în 2018 a unui campionat de powerlifting și au ales ca loc de desfășurare Alba Iulia în contextul sărbătoririi Centenarului, ținând cont de semnificația istorică a municipiului.   

Clubul Sportiv „Unirea” Alba Iulia, înființat 1974 și aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.

Clubul Sportiv „Unirea” Alba Iulia promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile şi probele sportive cuprinse în programul jocurilor olimpice.

Comunicat CS Unirea Alba Iulia

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com