Trupul militarului Vasile Claudiu Popa ucis în Afganistan a fost adus la Alba Iulia

26 septembrie 2013 07:221 comment

Clipboard01Joi la ora 2:00 noaptea a fost adus la Alba Iulia trupul militarului Vasile Claudiu Popa, originar din Alba Iulia şi mort în Afgansitan duminică noaptea în urma unei explozii împreună cu un alt militar român.
Trupul a fost depus la Cercul Militar din Alba Iulia în spatele statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul din Piaţa Cetăţii. Imediat ce a a fost adus preoţii au ţinut o suljba de pomenire în prezenţa familiei, a cadrelor militare şi a apropiaţilor. Astăzi şi mâine va zi de priveghi iar sâmbătă va fi înmormântat cu onoruri militare în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia, unde primăria Alba Iulia i-a atribuit un loc de veci
Vasile Claudiu Popa avea 28 de anişi s-a născut la Alba Iulia unde a absolvit Liceul Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia în anul 2004. Apoi a urmat Şcoala de Maiştri a Forţelor Navale din Constanţa. Era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2006 şi a fost decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V şi cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale.
Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a plutonierului Adrian Postelnicu – celălalt militar care a decedat în misiune şi la gradul de aspirant a maistrului militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, aceştia pierzându-şi viaţa sub culorile Drapelului naţional. De asemenea, ministrul Apărării Naţionale a înaintat Preşedintelui României propunerea de decorare a celor doi ofiţeri post-mortem cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com