Turişti versus urs în zona Detunata

2 iulie 2012 14:590 comments

Patru turişti care întâlniseră un urs au fost salvaţi de jandarmii montani. Incidentul s-a petrecut duminică, 1 iulie a.c., în zona Detunata, Columnele de Bazalt, judeţul Alba, şi a fost semnalat prin apel la 112.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Alba, maior Cosmin Jurcovăţ, cei patru (doi bărbaţi şi două femei) sunt originari din judeţul Sibiu şi se plimbau în zona amintită. În jurul orei 19.00 au observat un urs şi, temându-se pentru viaţa lor, au sunat la 112 şi au solicitat ajutor după care au fugit şi s-au refugiat într-un loc relativ sigur din zona Columnelor de Bazalt.
În sprijinul turiştilor a plecat de urgenţă un echipaj mixt, compus din 3 jandarmi montani şi un paznic de vânătoare, sub conducerea şefului Grupei de Intervenţie şi Supraveghere din cadrul Jandarmeriei Câmpeni. De asemenea, un echipaj SMURD a fost direcţionat spre zona Detunata pentru a acorda, la nevoie, îngrijiri medicale.
În jurul orei 21.00, cele patru persoane au fost identificate şi conduse în siguranţă spre locul de cazare. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com