Uite cine vrea sa puna judetul Alba pe PLUS!

5 septembrie 2019 14:162 comments

Punem județul pe PLUS

Mihail David – preşedinte PLUS Alba: „Alba Iulia are nevoie de o dezvoltare economică durabilă”

Municipiul Alba Iulia are nevoie de soluții pragmatice, de oameni serioși și mai ales de investiții în puncte și domenii cheie. Județul Alba are nevoie de o analiză serioasă, de un plan ambițios de dezvoltare și, bineînțeles de oameni capabili. PLUS Alba va cîștiga alegerile care vor urma, alături de partenerii politici de la USR, iar mai apoi va duce județul Alba la locul meritat – centrul țării, motorul de dezvoltare al României.

,,Avem multe probleme la nivel de județ, începând lipsa locurilor de muncă și continuând cu o slabă dezvoltare a turismului, cu lipsa unor investiții importante sau lipsa de responsabilitate politică. Dar, bineînțeles, toate acestea sunt strâns legate. Putem să luăm spre exemplu ca studiu de caz municipiul Alba Iulia. La Alba Iulia s-au făcut investiţii importante din fonduri europene şi nimeni nu poate să conteste asta. Din păcate, se simte acut lipsa unui parc industrial. Avem la Alba Iulia o problemă cu dezvoltarea economică durabilă și foarte important să spunem că dacă se atrăgeau investiții nu era azi nevoie să suprataxăm parcările. Banii din parcări nu reprezintă o soluție viabilă pentru finanțarea bugetului local. PLUS Alba este împotriva unui astfel de demers, unei astfel de soluții care nu ajută pe nimeni”, explică preşedintele PLUS Alba, Mihail David.

PLUS Alba dispune de oameni cu expertiză, iar oamenii din partidul condus de Dacian Cioloș au la rândul loc, în țară, colegi competenți la care pot apela atunci când este nevoie. Soluțiile nu sunt însă greu de găsit și nici de implementat.

,,Totul ține de voință și de bun simț, iar oamenii știu că în PLUS sunt persoane care pot și oameni cu bun simț. Așa cum am mai spus, în municipiul Alba Iulia, în județul Alba, este nevoie de capitaluri importante, care să creeze locuri de muncă bine platite, iar economia să devină circulară. Banii trebuie să rămână în oraş, în judeţ, aici să se platească impozite şi taxe, bugetul local sa işi permită noi investiţii, precum creşe sau grădiniţe, iar populaţia să beneficieze de pe urma acestor bani. Această strategie va crea cadrul necesar pentru ca locuitorii judeţului Alba, care au plecat din Romania în toate colțurile lumii, să găsească la Alba Iulia în anii următori condiţiile economice necesare pentru a se putea întoarce acasă, dacă doresc acest lucru. Dezvoltarea economică poate genera pe mai departe beneficii în sfera socială, artistică, în voluntariat. Deşi avem toate premisele de infrastructură să devenim un centru economic important, se pot observa prin comparaţie diferenţele faţă de Sibiu sau Cluj, doar în zona noastră. ”, explică preşedintele PLUS Alba, Mihail David.

Marii investitori atrași prin măsuri de încurajare a investirii capitalului român și străin, un Parc Industrial real, pentru acești investitori; dezvoltarea turismului în întreg județul, astfel încât vizitatorii să nu plece după o zi din Alba Iulia, direct în alte zone din țară; politică de bun simț pentru comunitate, nu pentru interese proprii sau de partid, acestea sunt principalele direcții pe care PLUS Alba și le asumă.

,,Este mult de spus, dar ca să ne referim doar la exemplul punctual al parcărilor din reședința de județ trebuie să recunoaștem că nu par să existe soluții. Și totuși există! Există un necesar imens de locuri de parcare și trebuie identificate puncte cheie în municipiu unde pot fi realizate sute, mii de spații pentru mașini. Aceste parcări trebuie să existe și vor rezolva problema aglomerației și a ocupării șoselelor, a spațiilor verzi, a trotuarelor. Însă, rezolvarea problemei nu poate și nu este normal să genereze venituri la buget. Este un serviciu care costă pentru că este dedicat cetățenilor, la fel ca și serviciile de sănătate să spunem. Nu poți cere bani de la oameni pentru că le oferi un serviciu pe care tu, ca administrație ești obligat să îl oferi. O taxă trebuie plătită, astfel încât activitatea să se poată autosusține, să nu mai genereze cheltuieli, însă nu este normal să încerci să susții bugetul din asta. Cred că este cel mai bun exemplu despre cum trebuie, sau mai exact nu trebuie să funcționeze lucrurile”, mai spune preşedintele PLUS Alba, Mihail David.

PLUS Alba are nevoie de oameni noi, competenți, cu bun simț, care vor și pot să pună umărul la schimbare. Te așteptăm să reconstruim România, Împreună.

Pentru înscrierea în PLUS Alba, te invităm să completezi online adeziunea la https://www.ro.plus/adeziune. Și indiferent dacă vrei sa devii membru PLUS sau parte din Platforma Romania 100, ne poți vizita și la sediul PLUS Alba, în Alba Iulia, pe str. Trandafirilor 16, în fiecare zi de joi, de la ora 19.00.

Echipa PLUS Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com