Ultimele pregătiri pentru referendumul din 29 iulie

25 iulie 2012 15:320 comments

Judeţul Alba se află în febra pregătirilor pentru referendumul de demitere a preşedintelui suspendat, Traian Băsescu. Prefectul judeţul Alba, Dan Simedru, a declarat miercuri, faptul că vineri 27 iulie, la sediul Prefecturii Alba, are loc instruirea preşedinţiilor secţiilor de votare şi totodată vor fi predate buletinele de vot. Potrivit prefectului Dan Coriolan Simedru, acestea sunt sigilate în pachete de câte 100 de bucăţi. De asemenea, sunt pregătite ştampilele de control şi cele cu menţiunea „Votat”, autocolantele, listele suplimentare, cererile pentru urna volantă şi toate celelalte materiale necesare secţiilor de votare, incluzând aparatura necesară asigurării comunicaţiilor. Bugetul alocat, la nivelul judeţului Alba, pentru indemnizaţiile membrilor secţiilor de votare şi cheltuielile materiale pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului, este de 1.104.000 de lei.
În ce priveşte orarul de desfăşuare a referendumului, prefectul Dan Simedru a precizat că cele 437 de secţii de votare din judeţul Alba vor fi deschise între orele 07:00 – 23:00.
Reprezentanţii Prefecturii reamintesc că alegătorii nu sunt obligaţi să se prezinte la secţia de votare la care sunt arondaţi, ci pot vota oriunde în judeţ şi în ţară, caz în care vor fi înscrişi pe listele electorale suplimentare. Cetăţenii pot vota cu cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul, paşaportul diplomatic sau de serviciu ori carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din şcolile militare), cu menţiunea că actul de identitate pe care alegătorii îl vor prezenta la secţia de votare trebuie să se afle în termen de valabilitate.
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com