ULTIMELE STIRI DE LA IPJ ALBA

22 octombrie 2018 18:470 comments

Cercetaţi pentru înşelăciune

 

Poliţiştii din Sebeş au identificat doi cetăţeni slovaci ca persoane bănuite de săvârşirea unei infracțiuni de înşelăciune, faptă în urma căreia doi vârstnici din municipiu au fost prejudiciaţi cu suma de 16.000 de lei. Poliţia recomandă cetăţenilor să fie vigilenţi şi să nu dea crezare celor relatate de necunoscuţi.

 

La data de 19 octombrie 2018, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş i-au identificat pe doi cetăţeni slovaci, un bărbat de 44 de ani şi o femeie de 51 de ani, ca persoane bănuite de săvârşirea unei înşelăciuni, faptă în legătură cu care poliţia a fost sesizată la data de 5 septembrie 2018.

 

În sarcina celor doi s-a reţinut faptul că, în dimineaţa zilei de 5 septembrie 2018, în timp ce se aflau pe o stradă din municipiul Sebeş, ar fi abordat un cuplu de persoane în vârstă cărora, invocând faptul că persoane apropiate lor (bănuiţilor) au fost implicate într-un accident rutier, le-au cerut, cu titlu de împrumut, suma de 16.000 de lei, pentru plata cheltuielilor de spitalizare, urmând ca suma să le fie restituită în termen de 3 ore. Ca şi garanţie, cei doi escroci au lăsat o geantă în care au spus că se află suma de 10.000 de dolari şi documentele unei societăţi comerciale.

 

După trecerea termenului de restituire a banilor, cei doi vârstnici au decis să deschidă geanta lăsată ca şi garanţie şi au constatat că în aceasta erau 4 caiete studenţeşti şi un pachet de şerveţele.

 

Atunci şi-au dat seama că au fost înşelaţi şi au anunţat poliţia.

 

Se pare că, cei doi slovaci au săvârşit astfel de fapte şi în alte localităţi din România, iar, în prezent sunt arestaţi preventiv, pentru înşelăciuni comise în municipiul Bucureşti.

 

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii lor activităţi infracționale şi recuperarea prejudiciului cauzat celor doi vârstnici din Sebeş.

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetăţenilor:

 

  • Fiţi suspicioşi atunci când sunteţi abordați de persoane necunoscute, care, sub diverse pretexte, vă solicită sume de bani;
  • În cazul în care aţi fost victima unei infracţiuni de înșelăciune, adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat.

 

Au pus în pericol siguranţa circulaţiei rutiere

 

La data de 19 octombrie 2018, în jurul orei 16.30, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei, în timp ce acţionau pe raza localităţii Căpâlna de Jos, l-au depistat pe un minor de 17 ani, din comuna Jidvei, în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Faţă de minor, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere fără permis.

 

La data de 19 octombrie 2018, în jurul orei 21.45, poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, în timp ce acţionau pe raza comunei Valea Lungă, l-au depistat pe un bărbat de 48 de ani, din comună, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

La data de 19 octombrie 2018, în jurul orei 19.30, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei, în timp ce acţionau pe raza comunei, l-au depistat pe un bărbat de 35 de ani, din Jidvei, în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

 

La data de 20 octombrie 2018, în jurul orei 02.10, poliţiştii de siguranţă publică din Blaj, în timp ce acţionau pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din comuna Valea Lungă, judeţul Alba.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul avea permisul de conducere reţinut, iar în urma testării sale cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de                0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde   i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducere cu permisul suspendat şi conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

La data de 20 octombrie 2018, în jurul orei 06.30, poliţiştii rutieri din Aiud au oprit, pentru control, pe strada Ion Creangă din municipiu, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din Aiud.

 

În urma testării conducătorului auto cu  aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,76 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

La data de 20 octombrie 2018, în jurul orei 15.20, poliţiştii Secție 6 Poliție Rurală Jidvei au intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier produs la intersecția DJ 107 cu D.C Jidvei – Bălcaciu, soldat cu pagube materiale.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că un bărbat de 49 de ani, din             comuna Cergău, în timp ce conducea un autoturism a pierdut controlul asupra acestuia, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie de 27 de ani, din comuna Jidvei.

 

În urma testării conducătorilor auto cu aparatul etilotest, a rezultat că şoferul vinovat de producerea accidentului era sub influenţa băuturilor alcoolice, valoarea rezultată fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

La data de 20.10.2018, în jurul orei 08.20, poliţiştii rutieri din Teiuş, în timp ce acţionau pe raza localităţi Stremţ, l-au depistat pe un bărbat de 56 de ani, din comuna Rîmeţi, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,95 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

 

La data de 21 octombrie 2018, în jurul orei 03,15, poliţiştii Serviciului Rutier Alba, în timp ce acţionau pe strada Vasile Goldiş din Alba Iulia, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din Alba Iulia, care era sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,09  mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

 

La data de 21 octombrie 2018, în jurul orei 05.10, poliţiştii din Zlatna, în timp ce acţionau împreună cu poliţiştii Postului de Poliție Almașul Mare, pe raza localităţii Pătrângeni, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism al cărui conducător şi-a continuat drumul.

 

Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, iar după aproximativ 200 de metri şoferul autoturismului, un bărbat de 42 de ani, din Zlatna, a oprit.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere fără permis.

 

 

La data de 22 octombrie 2018, în jurul orei 00:20, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia l-au depistat pe un tânăr de 25 de ani, din comuna Vinţu de Jos, în timp ce conducea un autoturism, pe C-lea Moţilor din Alba Iulia, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.92 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

Accident rutier

 

La data de 21 octombrie 2018, în jurul orei 15.20, pe DN1, la kilometrul 386, pe raza localităţii Sântimbru, o femeie de 44 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de autoturismul ce circula în faţa sa, condus de un bărbat de 52 de ani, din municipiul Lupeni, intrând în coliziune cu acesta.

 

În urma impactului, cel de-al doilea autoturism a fost proiectat într-un alt autoturism, condus, în aceeaşi direcţie, de un bărbat de 28 de ani, din Alba Iulia.

 

 

În urma accidentului, 3 persoane, cu vârste cuprinse între 12 şi 68 de ani, pasagere în primele două dintre autoturisme, au suferit leziuni corporale uşoare şi au primit îngrijiri medicale.

 

Cei 3 conducători auto implicaţi în accident au fost testaţi cu aparatul etilotest, pentru primii doi rezultatul fiind negativ, iar pentru bărbatul de 28 de ani rezultatul fiind de    0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde   i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

Amplasarea radarelor în data de 23.10.2018

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                   

 

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com