Un albaiulian a fost condamnat la 16 ani de închisoare

18 septembrie 2012 15:590 comments

Tribunalul Alba a pronunţat, recent, soluţia în dosarul lui Mănescu Nicolae, unul dintre membrii grupării de traficanţi acuzaţi în luna octombrie 2011, de trafic internaţional de droguri. Acesta a fost condamnat la 16 ani de închisoare. Dosarul său a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba în data de 14 martie 2012, după ce a fost adus din Spania.
Pentru aceeaşi faptă, au mai fost trimişi în judecată Mănescu Ovidiu Daniel (fratele lui Nicolae Mănescu), Nergheş Silviu Florin, Ruja Dumitru Ioan şi Moga Nicolae Cornel, Tribunalul Hunedoara stabilind ca aceştia să execute între 4 şi 5 ani de închisoare.
Cei 5 au primit mandate de arestare preventivă la începutul lunii octombrie 2011 (Mănescu Nicolae primind mandat de arestare în lipsă), după ce Mănescu Ovidiu Daniel (24 de ani) şi Ruja Dumitru Ioan (30 de ani) au fost prinşi în flagrant de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara şi procurorii D.I.I.C.O.T., în timp ce încercau să vândă circa 700 grame rezină de cannabis (7 plăci), în parcarea unui motel de pe DN 7.
Procurorii au stabilit că drogurile erau procurate din Spania, de către Mănescu Nicolae şi aduse la Vinţu de Jos, pentru a fi vândute ulterior în judeţele Alba şi Hunedoara. Inculpaţii făceau parte dintr-o grupare de traficanţi de droguri, care acţiona pe raza judeţelor Alba şi Hunedoara, încă din 2010.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com