Un angajat al Primăriei Municipiului Aiud a fost prins luând mită

5 august 2012 14:360 comments

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Alba, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă au prins în 2 august, în flagrant, un angajat al Primăriei municipiului Aiud, care a primit 200 de lei mită de la un denunţător, pentru a-i facilita atribuirea unei parcele de teren prin concesiune, din proprietatea primăriei, în scopul construirii unei locuinţe familiale.
Astfel, la data de 1 august 2012, la Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba, a fost înregistrat denunţul unei persoane care a sesizat faptul că, în cursul lunii iulie, D. Ş., angajat în calitate de referent în cadrul Primăriei municipiului Aiud, i-a pretins suma de 200 lei, afirmând că are o anumită influenţă asupra unor funcţionari din Primărie şi de asemenea, asupra unor consilieri din cadrul Consiliului Local Aiud şi că îi va facilita atribuirea unei parcele de teren aflată în proprietatea primăriei, prin concesiune, în scopuri private. Anterior, la data de 26 iulie, concubina denunţătorului apelase linia telverde anticorupţie a Direcţiei Generale Anticorupţie – 0800.806.806, sesizând aceeaşi situaţie. De asemenea, tot la data de 1 august, la S.J.A. Alba a fost înregistrat denunţul lui K.A., un cetăţean care a afirmat faptul că, în luna aprilie, D.Ş., în aceleaşi împrejurări, a pretins şi primit suma de 50 euro. Ulterior, lui K.A. i-a fost repartizată o parcelă de teren, fiind emisă o hotărâre a Consiliului Local Aiud în acest sens.
Denunţurile au fost înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, fiind organizată acţiunea de prindere în flagrant.
Ca urmare a acestei situaţii, D.Ş. a fost reţinut cu ordonanţă pe 24 de ore pentru cercetări privind săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. În data de 3 august a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celui în cauză, există date că acesta a solicitat şi primit sume de bani de la mai multe persoane, în acelaşi scop.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com