Un candidat al USL acuză că a fost terorizat de un grup de romi

12 iunie 2012 14:330 comments

Dorel Decean, candidat pe lista USL la Primăria Ocna Mureş şi prieten al primarului încă în funcţie – Augustin Drăguţ, a trecut prin momente de adevărată teroare luni seara, după ce a fost nevoit să stea închis în casă deoarece sub geamul apartamentului său s-a adunat un grup de romi care l-a ameninţat şi înjurat mai mult timp.
Avocatul Ladislau Koble, reprezentantul USL în zonă, ne-a declarat că Dorel Decean a stat toată noaptea închis în casă, fiind ameninţat încontinuu şi, deşi a fost sesizată Poliţia din Ocna Mureş şi IPJ Alba, în respectiva zonă a venit doar un echipaj de poliţie care doar a supravegheat zona.
“În seara de luni, domnul Decean a chemat poliţia, însă de serviciu a fost un singur poliţist, un tânăr de aproximativ 25 de ani, care nu a putut decât să stea în apropiere şi să urmărească incidentul. Acesta l-a rugat pe cel cu care trebuia să schimbe tura să vină mai repede, să-l ajute. Colegul nostru a stat închis în casă, împreună cu soţia şi cei doi copii, o fată de 18 ani şi un băiat de 11 ani, şi ne-a sunat să ne ceară să-l ajutăm cumva pentru că îi este teamă ca indivizii să nu-i spargă uşa. Totul are legătură cu alegerile ce tocmai s-au încheiat, pentru că ameninţările au fost de genul „Te prindem noi şi pe tine şi pe Drăguţ. Vreţi la primărie? Vă arătăm noi! Acum a venit vremea noastră!”, ceea ce ne face să credem că indivizii sunt apropiaţi ai celui care tocmai a câştigat alegerile”, a spus avocatul Ladislau Koble, reprezentantul USL Alba pentru zona respectivă.
Avocatul a mai precizat că marţi dimineaţa, Dorel Decean a depus o plângere la Parchetul din Aiud.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Alba, într-adevăr, la Ocna Mureş a avut loc un conflict, produs între reclamantul Dorel Decean, care s-a certat cu un alt cetăţean. Cei doi au ajuns chiar la bătaie iar datorită faptului că incidentul s-a desfăşurat într-o zonă locuită de romi, aceştia au ieşit din case pentru a asista la “spectacol”.
Poliţiştii spun că nu s-a constatat faptul că Decean ar fi fost ameninţat în vreun fel de grupul de romi. Pentru aplanarea conflictului au intervenit doi poliţişti iar marţi dimineaţă cei doi bărbaţi s-au prezentat la sediul poliţiei din oraş pentru a depune plângeri şi a da declaraţii. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com