Un cugirean s-a luat la harță cu polițiști și jandarmii iar acum își va petrece următoarele 29 de zile în arest

12 iulie 2013 10:340 comments

catuse1La data de 11.07.2013, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au dispus reţinerea pentru 24 de ore, pe bază de Ordonanță de reţinere a numitului Vasile S., de 30 de ani, din Cugir, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ultraj” faptă pedepsită de articolul 239, alin. 2 şi 5 din Codul penal.
În sarcina lui Vasile S. s-a reţinut faptul că la data de 10.07.2013, a provocat scandal în familie iar la intervenţia patrulei de siguranţă publică, formată din poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Cugir şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, pentru aplanarea stării conflictuale a devenit recalcitrant, manifestându-se violent faţă de oamenii legii.
În cursul zilei de azi, 12.07.2013, suspectul va fi prezentat Judecătoriei Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă.
Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

Arestat pentru 29 de zile

“Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au dispus, la data de 12.07.2013, luarea măsurii preventive a reţinerii pe o durată de 24 de ore a numitului SABĂU VASILE, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de ultraj.
La aceeaşi dată, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea Judecătoriei Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea parchetului şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 29 de zile, începând cu data de 12.07.2013 emiţând mandat de arestare preventivă.
În fapt, s-a reţinut că în data de 10.07.2013 în jurul orelor 2130, organele de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir au fost sesizate de către numita S.A. cu privire la faptul că soţul ei provoacă scandal în locuinţă şi a distrus mai multe bunuri, solicitând intervenţia acestora la numărul unic de urgenţă 112. În aceste împrejurări s-a deplasat la faţa locului o patrulă mixtă de siguranţă publică compusă dintr-un agent din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir S.F. şi un jandarm din cadrul I.J.J. Alba – GOSP Cugir, numitul F.F., care l-au invitat pe învinuitul Sabău Vasile la sediul poliţiei, iar acesta a refuzat, s-a procedat la imobilizarea acestuia şi încătuşarea acestuia. În acest context susnumitul a avut un comportament violent la adresa părţilor vătămate S.F. şi F.F. care se aflau în timpul atribuţiilor de serviciu. Întrucât la faţa locului erau mai multe persoane, s-au solicitat forţe suplimentare pentru aplanarea conflictului. La faţa locului s-au deplasat patru jandarmi, iar în timp ce se încerca conducerea numitului Sabău Vasile la sediul Poliţie Oraşului Cugir, acesta a continuat să manifeste un comportament violent faţă de organele de ordine şi siguranţă publică, iar în acest context i-a agresat fizic pe părţile vătămate F.F. şi V.M., pe acesta din urmă muşcându-l de piciorul drept. Persoanele vătămate au suferit leziuni care au necesitat îngrijiri medicale potrivit certificatelor medicale eliberate de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Alba.
Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir .
Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, sesizarea instanţei de judecată prin rechizitoriu şi tragerea la răspundere penală a inculpatului.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com