Un elev din Alba a fost prins copiind la proba scrisă la Limba şi literatura română

2 iulie 2012 14:590 comments

După probele de competenţe ale exemenului de Bacalaureat 2012, care s-au desfăşurat între 11 şi 27 iunie, luni absolvenţii de liceu au intrat în focul examenelor scrise, pe baza cărora se va face media finală. Luni, absolvenţii de liceu au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura română. În judeţul Alba, după cum ne-a informat inspectorul şcolar Dan Cherecheş, au fost înscrişi la proba scrisă la Limba şi literatura română 3.060 de elevi absolvenţi de liceu din promoţia 2012 dar şi din promoţiile anterioare.
De la prima probă, din cei 3.060 de înscrişi au lipsit 126 de absolvenţi. În ce priveşte incidentele, Dan Cherecheş a precizat că un singur elev a fost eliminat în judeţul Alba la proba scrisă la Limba şi literatura română. Incidentul a avut loc la Liceul Teoretic “Petru Maior” din Ocna Mureş, unde respectivul elev a încercat să copieze de pe ciorna unui alt elev care şi-a terminat lucrarea. Acesta a fost surprins de supraveghetori şi a fost eliminat din examen.
Marţi este proba de Limba maternă. În Alba, această probă va fi susţinută doar la Limba maghiară de aproximativ 100 de elevi la Colegiul Teoretic “Titu Maiorescu” din Aiud. Miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului şi joi proba la alegere a profilului şi specializării. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com