Un nou raft al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba va fi inaugurat la Abrud

2 august 2021 18:110 comments

Un nou raft al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba va fi inaugurat la Abrud

 

Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vor organiza în luna august o nouă activitate în cadrul proiectului cultural cu caracter județean denumit 2.9 Fondul special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba.

 

Proiectul se va derula în perioada 2021 – 2024 în parteneriat cu UAT-urile și bibliotecile publice din județul Alba și are ca scop sprijinirea bibliotecilor în diversificarea fondului de carte și îndrumarea metodologică a bibliotecarilor în desfășurarea unor activități de promovare a cărții, a scriitorilor și de implementare a unor activități cultural-educative în cadrul comunităților locale.

 

Activitatea din luna august a proiectului 2.9 Fondul special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba va avea loc vineri, 6 august 2021, la ora 12:00, la Biblioteca Orășenească din Abrud, cu respectarea normelor legale în vigoare privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Parteneri în această activitate sunt: Primăria și Consiliul Local Abrud și Biblioteca Orășenească Abrud. Inaugurarea Raftului Bibliotecii Judeţene Lucian Blaga în Județul Alba la Abrud va avea loc în prezența domnului Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, a domnului Cristian-Alexandru Albu, primarul orașului Abrud și a domnului Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. La eveniment vor participa și vor face donații de carte scriitorul Gheorghe Jurcă și profesorul Gheorghe Burz, alături de cadre didactice și alte personalități ale orașului.

 

Implementarea proiectului 2.9 Fondul special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba deschide o importantă oportunitate pentru fiecare bibliotecă publică de a-și lărgi sfera de activități cultural-educative și de a veni în sprijinirea nevoilor de lectură din comunitatea respectivă prin creșterea și diversificarea fondului de carte. 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com