UN PUNCT DE VEDERE INTERESANT

22 octombrie 2020 20:330 comments

Federația sindicală Hermes atrage atenția opiniei publice asupra situației dramatice de la Institutul Naţional pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației- INFLPR Magurele, institute care de 4 zile nu are director general, adică reprezentant legal. Ministerul Educatiei si Cercetarii, cel care numește directorul general, este asaltat de grupările parazite care au sifonat ani la rând foarte mulți bani și vor să se mențină la butoane pentru a încerca să elimine urmele jafului organizat pe care l-au realizat cu susținerea unor funcționari cheie din direcția de cercetare științifică a MEC, dar să și continue obiceiul locului. Pe masa doamnei ministru Anisie se află propuneri serioase pentru ocuparea postului de director general până la organizarea concursului însă, surpriză, surse din MEC susțin că se pregătește instalarea la INFLPR ca director general interimar a lui Gabriel Socol, moștenitorul de drept, pregătit timp de 5 ani de grupările infracționale care au capturat institutul.

De unde vin aceste presiuni asupra doamnei Anisie și care este miza reală a desemnării noului director general?

Federația sindicală Hermes a intrat în posesia unor probe care ne arată o magnitudine a jafului care, recunoaștem, ne depășeste imaginația. Salarii din 6 cifre, CIM-uri fictive mult peste cazul Bombonica Dragnea, falsificarea dosarelor de concurs pentru obținerea gradelor științifice, subordonarea Comisiei de etică a cercetării și multe altele pe care le vom prezenta într-un serial. Presiunile vin atât pe filiera PNL cât și pe cea a rețelelor de fii de securiști, securiști și uteciști exact ca în cazul campaniei de susținere a lui Nicolae Zamfir. Toți fac parte din aceeași grupare extinsă care a colaborat pentru stăpanirea domeniului cercetării științifice și a bugetului cercetării.

 

Episodul I

 

Mare reuşită a cercetării româneşti! Care sunt condiţiile speciale care au făcut posibilă descoperirea..

 

Vă aduceţi aminte de momentul când savanţii de la CERN au împărţit opinia publică în două, vorbind despre posibilitatea de a crea o microgaură neagră? Ce nu au făcut ei au reuşit cercetătorii români în urma unei colaborări fructuoase între departamentele administrative de la Institutul Național pentru Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei (IFIN-HH), de la Institutul de Ştiinţe Spaţiale – Filiala INFLPR şi Agenţia Spaţială Română (ROSA – instituție publică în subordinea MEC), totul cu concursul funcționarilor ministerului, Gheorghe Bala (coordonatorul institutelor naționale) și Octavian Stroie (seful auditului financiar). Da, graţie unor români, avem confirmarea în premieră a teoriilor ştiinţifice cele mai avansate: gaura neagră de la Măgurele nu doar că înghite bani din toate direcţiile, dar ea şi emite sume colosale către nişte obiecte identificate pentru prima dată – buzunarele negre. Salarii de miliarde de lei vechi, adică şase cifre în lei noi, cu mici fluctuaţii cuantice la limita găurii negre, umplu conturile unor cercetători și șefi ai aparatului administrativ.

Campionul cercetării pe luna decembrie 2018 este Eugeniu Mihnea Popescu, cercetător științific gradul 3 la Institutul de Științe Spațiale – Filiala INFLPR care figurează, conform Declarației 112, cu un venit de 123.960 lei brut, adică 81.368 lei net. Salariul lunar pe 2018 al preşedintelui Iohannis era de 22.800 de lei, retribuția netă fiind 13.338 lei.

 

Echipa de cercetători a Federației descurcă ițele administrativ-contabile ale găurilor negre

Această descoperire nu s-ar fi putut realiza nicăieri în altă parte pentru că ea se bazează pe legături de rudenie, afinităţi şi cumetrii specifice culturii instituţionale româneşti. De pildă, Alexandru Popescu este directorul economic de la IFIN-HH, unul dintre lacheii lui Nicolae Zamfir şi coautor al execuţiilor la comandă, membru extrem de activ în comisiile de disciplină ce au zguduit IFIN-HH. Soţia acestuia este Ramona Popescu, fosta şefă a departamentului achiziţii al ISS-Filiala INFLPR, de profesie inginer textilist. Alexandru Popescu a fost simultan şi contabilul sef al ISS-Filiala INFLPR in perioada 2012-2013, cumulând peste 14 ore pe zi din cele două CIM-uri şi alte activităţi, de exemplu Marele Laser. El este si bun prieten cu Octavian Stroie, şeful auditului financiar din autoritatea de stat pentru cercetare ştiinţifică, cel care acoperea neregulile din IFIN-HH şi INFLPR. Despre activitatile ilicite ale lui Octavian Stroie am scris aici.

Agenția Spațială Europeană folosită de ROSA drept paravan

Cercetarea spaţială reprezintă evident o ramură specială prin necesitatea existenţei unei infrastructuri pe care puţine state şi-o permit. La nivel european, ea se face prin ESA (Agenţia Spaţială Europeană) la bugetul căreia contribuie toate statele şi care realizează proiecte mari, principale, de pildă lansarea unor sateliţi europeni ori altele mai mici, complementare, cum ar fi dezvoltarea unor materiale noi, îmbunătăţirea  unui design, etc. Romania contribuie la ESA cu o sumă fixă pentru programele principale, și o altă sumă, variabilă, pentru programe opționale. Doar că, după axioma revocatului Nicolae Zamfir în ştiinţă “europenii sunt săraci şi ne iau banii, sunt proşti şi ne fură ideile, sunt răi şi dau vina pe noi”, România nu a achitat contribuţia pentru programele opționale ale ESA din 2017, iar suma restantă se ridică acum la aproximativ 115 milioane de euro. Parte din contribuția la programele opționale se întoarce în cercetarea națională sub forma finanțării de proiecte. ROSA însă gestionează aceste fonduri într-un mod total netransparent după cum reiese chiar din corespondența dintre ESA și cercetători români interesaţi de aceste aspecte. În fapt, banii sunt direcţionaţi către clientela ROSA, fără competiţie, fără evaluare, fără publicarea vreunui detaliu despre aceste proiecte. În contextul acestei lipse totale de transparență a ROSA, nu considerăm ca fiind o problemă faptul că România nu a plătit contribuția la programele opționale. Dimpotrivă, acest lucru ar trebui făcut doar în condițiile unei transparențe totale vizavi de aceste programe ale ROSA. Contribuabilul român nu poate fi obligat să achite dezmățul acestui grup infracțional bine protejat de instituțiile statului complice.

 

Super salariile din bani publici

Astfel se ajunge ca grupul finanţat de ROSA să încaseze lunar sume exorbitante, cel mai clar caz pe care l-am putut documenta este cel al lui Mihnea Popescu, cercetător ştiinţific gradul 3 la Filiala INFLPR: acesta a încasat în luna decembrie 2018 suma de 123.960 lei brut, adică 81.368 lei net. Salariul lunar pe 2018 al preşedintelui Iohannis era de 22.800 de lei, retribuția netă ajungând la 13.338 lei. Doamna Ramona Popescu încasa şi ea peste 23.000 lei brut asa cum arată şi un Raport de audit bine ascuns de ochii autorităţilor şi ai opiniei publice. Raport care mușamalizează celelalte salarii ilegal încasate, dar ne spune că doamna Popescu este plătită ca și cum ar fi cercetător, nu funcționar (pagina 13 din Raport). Nici alţi cercetători nu se lasă mai prejos şi nu scad sub 30.000 lei brut lunar. Întrucât era nevoie şi de semnătura contabilei (șef birou plan) pe aceste documente, ea a fost recompensată cu salarii de peste 37.000 lei, mult peste salariul unui cercetător ştiinţific gradul 1 sau 2. Tabloul neregulilor salariale este mult mai amplu și va fi detaliat ulterior.

 

Marius-Ioan Piso – Președinte ROSA și salariat fictiv al ISS-Filiala INFLPR, care încasează și … ore suplimentare

Cum ajung aceşti bani la ISS fără să ştie autoritatile? Prin semnătura domnului Marius-Ioan Piso, director general/președinte al ROSA şi, surpriză, şef de laborator (fictiv) in cadrul ISS-Filiala INFLPR, cu norma întreagă pe durata nedeterminată. Adică în acte figurează cu 16 ore pe zi, zi de zi. Lucrurile nu se opresc aici – domnul Piso a încasat şi drepturi salariale pe ore suplimentare, confirmare strălucită a faptului că spaţiu-timpul se comprimă puternic în apropierea surselor masive de gravitaţie, cum e gaura neagră la buget. Să nu uitam că, pentru mult mai puţin, avem o condamnare de răsunet ce se execută acum la Rahova.

Și asta nu e tot, domnul Piso are aproape 67 de ani, iar pentru menținerea sa în acesta nu a obținut aprobarea Consiliului șriințific așa cum cere legea 319/2003 (art 36). Doar marele Marius-Ioan Piso nu are nevoie de aprobarea nimănui, așa zicea si celălalt mare, Nicolae Zamfir.

Ce va face doamna ministru Anisie? Va ceda în fața acestei grupări infracționale? Domnul Orban este străin de aceasată situație fără precedent?

Solicităm presei să sprijine cercetarea românească onestă și să nu scape din lumina reflectoarelor această caracatiță.

Întrucât volumul documentelor primate este foarte mare și caracatița destul de extinsă, împărţim relatarea noastră despre jaful practicat acolo în mai multe episoade.

 

Mugurel Popescu                              Dr. George Epurescu

Președinte                                         Vicepreședinte cercetare-științifică

 

Tel 0773823619                                0742689126

 

federatiahermes@gmail.com

https://federatiahermes.ro

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com