Un sebeșean băut a sunat la 112 să scape de cicălelile tatălui

19 septembrie 2013 09:410 comments

2143Un bărbat din Sebeş a chemat jandarmii pentru a-l salva de furia tatălui. În urma verificărilor efectuate a fost sancţionat contravenţional pentru apelarea nejustificată a numărului 112.
“Incidentul s-a petrecut miercuri, 18 septembrie într-un imobil situat pe Drumul Pianului ( la ieşirea din Sebeş spre Vinţu de Jos). La ora 22.55, L. Adalbert ( 37 de ani), prin apel la 112, a solicitat ajutorul jandarmilor deoarece, spunea acesta, tatăl îl ameninţa cu bătaia. Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat de urgenţă în locul indicat de apelant şi a constatat că faptele reclamate nu se confirmă. Mai mult, în urma verificărilor efectuate, a reieşit că motivul real pentru care acesta a chemat jandarmii a fost dorinţa de a scăpa de cicăleala tatălui, care îi reproşa că din nou s-a întors acasă în stare avansată de ebrietate. Jandarmii i-au expus bărbatului cazurile în care se poate apela numărul unic pentru semnalarea situaţiilor de urgenţă, i-au explicat că situaţia semnalată de dânsul nu se încadrează în acestea şi, drept urmare, l-au sancţionat contravenţional.
Reamintim că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (*republicată*) (*actualizată*), “ alarmarea publicului, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol ori a organelor de menţinere a ordinii publice, prin darea semnalelor de pericol sau, după caz, prin solicitarea intervenţiei la fata locului, fără motiv întemeiat”- se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei” a declarat, Ofiţer Informare, Relaţii Publice şi Relaţii cu publicul
Maior, Jurcoveţ Cosmin.
.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com