Un tanar de 22 de ani din Sebes si-a pierdut viata intr-un accident rutier in Franta

6 aprilie 2017 18:150 comments

Un tânăr de 22 de ani din Sebeş a murit pe o şosea din Franţa, în localitatea d’Exideuil sur Vienne: conducea o camionetă la ora 3.30 noaptea. Camioneta a lovit o altă maşină de marfă care venea din sens opus, cele două maşini fiind proiectate într-o casă. Aruncat afară din camionetă, şoferul român a murit pe loc. Celălalt şofer a ajuns la spital în stare gravă.

Şoferii care fac transport internaţional sunt foarte supăraţi: spun că trebuie să facă zilnic curse de sute de kilometri, chiar dacă sunt obosiţi, chiar dacă au nevoie de odihnă sau de somn !

Un tânăr şofer scrie pe facebook, adresându-se celor de la ITM:
„Câţi şoferi trebuie să-şi mai dea duhul pe şoselele Europei pentru a lua măsuri?
De ce nu suntem sub protecţia legii care prevede clar timpul legal de muncă al unui salariat?
De ce a trebuit să-mi moară iar un prieten? Nu e prima dată când se întâmplă! În urmă cu aproape 2 ani Sorin Neag îşi dădea sufletul într-o parcare din Anglia după o cursă maraton de 36 de ore, făcând stop cardio-respirator!
În urmă cu 5-6 luni, Raul Marian lovea un camion care era oprit pe autostradă intr-un blocaj de circulaţie, cu 125 km/h! Nu au existat urme de frânare, Raul dormea la volan! Nici atunci n-aţi făcut nimic!!! Din păcate exemple sunt multe, sunteți mână în mână cu şacalii care se numesc patroni sau dispeceri şi de fiecare dată închideți ochii!
A mai murit un copil nevinovat, chiar nu luați măsuri? Chiar aici s-a ajuns cu indiferenţa, cu setea de bani?”

Un alt şofer ne atrăgea atenţia că a trebuit să facă 1.950 km în 20 de ore !

Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba ar trebui să controleze firmele care se ocupă de transport internaţional pentru a opri accidentele cu şoferi prea obosiţi care sunt obligaţi să şofeze ore şi ore în continuu !

Foto: www.charentelibre.fr

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com