Unitate în diversitate de Ziua europeana a limbilor la Liceul Teoretic Teius

28 septembrie 2017 13:541 comment


Unitate în diversitate de Ziua europeană a limbilor la Liceul Teoretic Teiuş – comunicat

În fiecare an, pe data de 26 septembrie se sărbătorește la nivel european Ziua europeană a limbilor. Pentru Liceul Teoretic Teiuș este deja o tradiție să marcheze acest eveniment important, nu doar într-o singură zi, ci pe parcursul unei întregi săptămâni.

La ciclul liceal proiectul derulat în perioada 19-26 septembrie 2016 a fost coordonat de doamna profesor Adriana Popa. Elevii teiușeni au arătat unicitatea și frumusețea limbilor europene, precum engleza, franceza, italiana, spaniola, turca, bulgara etc. prin diverse activități: expoziție de planșe, machete, recital de poezie, jocuri online, emisiuni și hituri internaționale la radioul școlii. Ca de fiecare data, elevii noștri au răspuns prompt la activitățile extracurriculare prop se, dând dovadă de creativitate, originalitate şi competitivitate. Au fost în total peste o sută de planşe şi machete. Munca depusă a fost răsplătită prin premii, cele mai reuşite exponate din cadrul expoziţiei fiind premiate cu ajutorul Conducerii Liceului Teoretic Teiuş.

La ciclul gimnazial s-au realizat: prezentarea site-ului ZLE (jocuri, curiozităţi de pe site, Karaoke), prezentări de colaje pe diferite teme (fashion, obiceiuri din UK, informaţii despre ţări europene), sub îndrumarea doamnei profesor Gabriela Lascu.

Activităţile s-au desfăşurat în noua sală multimedia din ciclul gimnazial, în care aparatura (tablă interactivă, videoproiector, ecran de proiecţie, laptop) a fost achiziţionată din fondurile Asociaţiei părinţilor teiuşeni.

Clasele primare au colorat steaguri ale celor 27 de ţări membre UE, au cântat în diferite limbi şi şi-au spus „Te iubesc!” folosind mai multe limbi europene.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com