Universitatea „1 Decembrie 1918” vrea două clădiri ale MApN

2 octombrie 2012 16:240 comments

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a cerut sprijinul Ministerului Educaţiei pentru transferul a două clădiri din proprietatea Ministerului Apărării, în proprietatea Universităţii. Este vorba de clădiri în care a funcţionat comenduirea garnizoanei de la Alba Iulia şi care se află în imediata apropiere a Universităţii.
Rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, a primit asigurări din partea ministrului educaţiei, Ecaterina Andronescu, că se vor face demersuri la nivel ministerial pentru ca cele două clădiri, care nu mai sunt folosite de câţiva ani, să fie trecute în proprietatea Universităţii.
Pe de altă parte, pentru ca transferul să poată fi făcut, e nevoie ca Ministerul Apărării să îşi dea acordul pentru cedarea clădirilor, după care întreaga documentaţie trebuie să primească avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, liberalul Florin Roman, a declarat că, împreună cu preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a avut deja o întâlnire cu ministrul apărării. Urmează ca întreaga documentaţie să fie finalizată şi trimisă CSAT, care are decizia finală.
Clădirile cerute de universitate vor fi transformate în campus universitar.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com