UNIVERSITATEA ALBA IULIA: Specialişti din 10 ţări participă la conferinţa Ingineria Mediului şi Dezvoltare Durabilă

21 mai 2013 13:461 comment

Universitate 358În perioada 23-25 mai 2013, la Alba Iulia are loc a patra ediţie a Conferinţei Internaţionale cu tema „Ingineria Mediului şi Dezvoltare Durabilă”, un eveniment organizat de Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia împreună cu Asociaţia
Balcanică a Mediului din Salonic, Grecia, şi Institutul de Economie Naţională al Academiei Române. Prima ediţie a acestei conferinţe ştiinţifice s-a desfăşurat în 2007.
Ceremonia de deschidere a lucrărilor ştiinţifice ale Conferinţei Internaţionale va avea loc în data de 23 mai 2013, ora 10.00. Cu acest prilej va avea loc ceremonia de acordare a titlului de doctor honoris causa profesorului universitar doctor Triantafyllos Albanis, rectorul Universităţii din Ioannina, Grecia. Profesorul Albanis este o personalitate deosebită a cărui activitate s-a axat pe studiul chimiei mediului.
Pe parcursul celor 3 zile, la Alba Iulia dezbătute peste 150 de lucrări de către 200 de invitaţi din 10 ţări, pe tema Dezvoltării durabile şi protecţiei mediului, Siguranţei alimentare şi calităţii produselor, Integrării europene şi economiei de piaţă şi Agriculturii, energiei şi monitorizării mediului.
Asociaţia Balcanică a Mediului (Balkan Environmental Association – B.EN.A) este o organizaţie ştiinţifică non-guvernamentală înfiinţată la Salonic, Grecia, care are peste 4.000 de membri: oameni de ştiinţă, cadre universitare, experţi, specialişti, persoane cheie din peste 200 de instituţii de profil.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com