USL Alba a lansat joi strategia de dezvoltare economică pentru 2012-2016

15 martie 2012 19:361 comment

Joi seara, la Hotel Parc, într-un cadru festiv, USL Alba şi-a lansat strategia de dezvoltare pe care alianţa şi Teodor Atanasiu, candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Alba, o are ca scop în următorii 4 ani pentru creşterea calităţii vieţii cetăţenilor din Alba în mod echilibrat, pe toate zonele judeţului, pentru a elimina, prin creştere economică, diferenţele prea mari de dezvoltare.
La eveniment au participat preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, candidatul USL la Primăria municipiului Alba Iulia, deputatul Călin Potor, liderii judeţeni ai USL, membri ai USL şi simpatizanţi ai alianţei, sala de conferinţe a Hotelului Parc dovedindu-se neîncăpătoare.
“Direcţiile strategiei sunt ferme şi clare: crearea de poli de dezvoltare economică ce vor integra o infrastructură complexă, inclusiv zone de dezvoltare economică sau de afaceri, infrastructură rutieră, şcolară, sanitară şi culturală, astfel încât fiecare cetăţean să se afle în raza a maxim 50 de kilometri faţă de centrele de dezvoltare.
Ne propunem să întrerupem mersul întâmplător al lucrurilor în judeţul Alba din actualul mandat al domnului Dumitrel şi al PDL. Nu mai putem accepta ca investiţiile, politicile de sănătate sau de educaţie în Alba să se facă după cum bate vântul. Nu mai putem sta la „mila vremurilor”, aşa cum se întâmplă acum. Avem resurse şi oamenii talentaţi şi cu putere de muncă. Venim cu o viziune diferită, o direcţie realistă, iar strategia pe care o lansăm azi oferă aceste lucruri”, a declarat Teodor Atanasiu, candidatul USL la preşedinţia CJ Alba.

Principalele obiective ale strategiei USL Alba

– 10.000 de noi locuri de muncă pe ansamblul judeţului după 4 ani.
– Atragerea cel puţin a câte unui investitor major, care să creeze cel puţin 400 de noi locuri de muncă, în cel puţin cinci zone distincte ale judeţului (Alba Iulia – Sebeş, Munţii Apuseni, Aiud – Ocna Mureş, Cugir şi Blaj) pe specificul economic identificat al zonei.
– Crearea a cel puţin cinci poli de dezvoltare la nivel judeţean, centrate în jurul unei zone de dezvoltare economică sau de afaceri, cu infrastructura necesară.
– Fiecare pol economic va fi gândit integrat, cu câte o zonă de dezvoltare socio-economică, având componente de infrastructură urbană, educaţie – inclusiv învăţământ profesional de profil şi de specialitate, infrastructură de sănătate.
– Acces pe drumuri modernizate şi reabilitate pentru fiecare localitate, în raza a maxim 50 km pentru orice localitate din judeţ către o zonă de dezvoltare economică şi un centru de sănătate modernizat sau spital modern.
– Reţea de drumuri modernizată în raport cu funcţionalitatea şi utilitatea polilor de dezvoltare, pentru a egaliza şansele oamenilor şi accesul acestora la resurse pe fiecare zonă.
– Reabilitarea termică a clădirilor de interes comunal şi orăşenesc: spitale, şcoli, licee, spaţii culturale (clădiri istorice sau de valoare culturală).
– Creşterea semnificativă, la peste 30% din numărul de localităţi din Alba, care au reţea de canalizare şi soluţii pentru implementarea aducţiunii de apă în toate localităţile (în zonele accesibile şi populate).
– Reducerea cu 10% a gradului de abandon şcolar în învăţământul primar şi gimnazial.
– Regândirea strategiei educaţionale pentru judeţ, prin înfiinţarea de Licee de profil şi şcoli profesionale pe specificul polilor de dezvoltare economică. Revitalizarea tradiţiilor profesionale ale judeţului.
– Crearea programului ”Primul Ghiozdan”, de sprijin pentru toţi copiii care păşesc pentru prima dată în şcoală.
– Stoparea sau reducerea semnificativă a exodului forţei de muncă al „fiilor satului”, care duce la ruină satele din Alba.
– O gândire integrată pentru fiecare pol de dezvoltare economică, atât pentru domeniul agricol, cât şi pentru cel industrial. Toţi polii de dezvoltare economică ai judeţului vor avea o componentă specifică de valorificare a potenţialului agricol. Agricultura este azi cel mai mare capital neexploatat al judeţului nostru.
– Integrarea tuturor obiectivelor culturale săteşti, rurale sau de tip agroturistic, în Programul şi în Traseele proiectului „Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană – 2020” care va aduce o infuzie uriaşă de capital (sute de milioane de euro la nivel de judeţ) şi dinamism în dezvoltarea satelor din Alba, plus o deschidere culturală nemaiîntâlnită în judeţ.
– Crearea a 3.500 de locuri de muncă, treptat, ca urmare a derulării etapelor din proiectul „Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană – 2020”.
“USL vrea astfel de administraţie. Suntem fermi să arătăm că nu se mai poate guverna după ureche cu neprofesionişti. Vă garantez că din iulie, după ce o să câştig alegerile pentru preşedinţia CJ Alba, în fiecare lună vor fi postate pe site-ul instituţiei toate încasările şi tot ce înseamnă fonduri şi cheltuieli ale CJ, ca să nu se mai ajungă să coste un sens giratoriu cât o clădire iar ziduri vechi, milioane de euro. Vrem normalitate în cheltuirea banului”, a declarat Teodor Atanasiu, candidatul USL la preşedinţia CJ Alba.
“Judeţul Alba este înapoiat economic din cauza lipsei de profesionalism a administraţiei. Nu este normal ca un judeţ ca Alba să o ducă rău, având un potenţial economic deosebit.
Tinerii ne pleacă, investitorii ne ocolesc iar acest lucru nu este bun. Strategia USL este una amplă şi care va avea succes. Programul este unul eficient.
Sunt sigur că în 10 iunie victoria va fi de partea noastră”, a declarat Ioan Dîrzu, copreşedinte USL Alba.
Seara de joi s-a încheiat cu o discuţie interactivă, cu întrebări ale celor prezenţi şi răspunsuri ale liderilor USL. Sorin Poparadu

1 Comment

  • NOI PENSIONARI NU MAI PRIDEM POVESTILE ACESTIA FRUMOASE.SUNTEM CONDAMNATI LA SARACI, MOARET DUPA 44 ANI DE PLATIT TAXE, INPOZITE CAS, PENTRU NOUA CIOCOIME.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com