USR – PLUS: Am sesizat autoritățile privind folosirea ILEGALĂ a banilor publici în campania lui Voicu Paul. Consilierii cu moralitate pot să îl REVOCE din funcție

17 septembrie 2020 15:210 comments

 

Echipa USR-PLUS continuă demersul civic și legal privind panourile electorale ILEGALE, finanțate din bani publici de viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Alba Iulia, Voicu Paul și de PNL, depunând TREI PLÂNGERI la autoritățile cu atribuții în cercetarea unor asemenea cazuri. Recomandăm tuturor albaiulienilor care au informații de alte posibile încălcări ale legii să ia atitudine și să sesizeze orice astfel de fapte pentru a opri ilegalitățile și risipa banului public.

Petițiile întocmite de colegii din USR-PLUS, însoțite de deciziile Biroului Electoral Alba Iulia și Biroului Electoral Județean Alba, care au constat faptul că Voicu Paul și PNL au folosit ILEGAL bani publici din care au realizat panouri de promovare electorală, au fost înaintate Inspectoratului Județean de Poliție Alba, Autorității Electorale Permanente și Curții de Conturi. Așteptăm ca IPJ să stabilească natura faptei și să înainteze mai departe dosarul la Parchet, Autoritatea Electorală Permanentă să certifice încălcarea gravă a legislației electorale și să dispună măsuri, iar Curtea de Conturi să deruleze un control și să stabilească prejudiciul cauzat de fapta domnului Voicu Paul. NU NE OPRIN aici și, după răspunsurile pe care le așteptăm de la aceste instituții, vom continua demersul nostru de sesizare și a autorităților cu competență în domeniul cercetării faptelor de corupție. NU ÎI LĂSĂM SĂ SCAPE PÂNĂ NU RESTITUIE ULTIMUL BĂNUȚ ALBAIULIENILOR, astfel încât respectăm toți pașii legali pentru ca să nu poată invoca vicii de procedură.

CEREM PUBLIC consilierilor locali din Alba Iulia, care mai au moralitate, respect față de albaiulieni și față de litera legii, să înceapă de urgență procedura de REVOCARE DIN FUNCȚIE a viceprimarului cu atribuții de primar, Voicu Paul, deoarece orice zi în care domnia sa rămâne în funcție ar putea însemna alte situații în care bugetul și imaginea instituției sunt prejudiciate grav. De asemenea, conform legii, o persoană dovedită că a comis fapte considerate ilegale trebui suspendată sau revocată din funcția publică pentru a nu se folosi de prerogativele sale pentru a-și acoperi urmele. Știm că Voicu Paul mai are foarte puține zile pentru a se lăfăi în scaunul de primar, însă procedura de revocare din funcție nu este o acțiune politică, ci un demers firesc și legal pentru orice oraș european. Un demnitar public nu are dreptul să mai rămână nici măcar o clipă în funcție dacă a fost prins cu mâna vârâtă până la cot în bugetul cu bani publici. Din punctul nostru de vedere revocarea domnului Voicu Paul ar fi picătura care ar începe să readucă încrederea albaiulienilor în Primăria Alba Iulia.

Solicităm astfel consilierilor locali din toate partidele (PNL, PSD, ANA, ALDE, PMP) să înceapă demersurile pentru întrunirea în regim de urgență a Consiliului Local Alba Iulia și să demonstreze că își respectă jurământul de a fi în slujba orașului și în slujba albaiulienilor. Avem convingerea că în CL Alba Iulia mai există consilieri cu moralitate și coloană vertebrală astfel încât, așa cum prevede Codul Administrativ, două treimi dintre aceștia să convoace ședința consiliului și să îl revoce din funcție pe domnul Voicu Paul.

După LUNEA ALBĂ în care albaiulienii au început să își recâștige orașul, a venit JOIA NEAGRĂ pentru PNL și Voicu Paul, ziua în care încep să plătească pentru faptele lor și pentru că au confiscat Alba Iulia. A venit timpul ca băieții deștepți cu rădăcini adânci în vechiul FSN, care au amanetat orașul de peste 30 de ani și se înfruptă fără jenă din bugetul public, să PLĂTEASCĂ în fața albaiulienilor și în fața legii.

În cazul în care i-a mai rămas un strop de respect și bun simț, îi cerem domnului Voicu Paul să spună public câți bani „a împrumutat” pentru campania electorală din buzunarul albaiulienilor și să înceapă să îi dea înapoi.

EI (băieții deștepți) CU PAUL, NOI CU VOI (albaiulienii)!

Biroul de presă al USR-PLUS Alba Iulia

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com