USR – PLUS: Cerem demisia sau revocarea lui Voicu Paul pentru a nu aduce grave prejudicii activității Primăriei Alba Iulia

15 septembrie 2020 12:050 comments

 

Albaiulienii au obținut, luni, o primă VICTORIE în lupta pentru recâștigarea democrației și a respectului față de lege în Alba Iulia. Biroul Electoral Județean Alba a dispus înlăturarea de pe domeniul public a tuturor panourilor montate ILEGAL, din bani publici, de către Primăria Alba Iulia și Voicu Paul, candidatul PNL la funcția de primar. Decizia vine în urma unei sesizări depusă de Alianța USR-PLUS, acceptată în primă instanță de Biroul Electoral Alba Iulia, și apoi contestată de PNL la Biroul Electoral Județean.

În urma deciziei finale a Biroului Electoral Județean Alba se confirmă faptul că viceprimarul cu atribuții de primar Voicu Paul și administrația liberală au sfidat legea și au montat ILEGAL, din bani publici, panouri electorale pentru promovarea candidatului liberal. Având în vedere gravitatea acestei fapte și folosirea ilegală a banilor publici în promovare electorală, cerem public DEMISIA viceprimarului cu atribuții de primar Voicu Paul și preluarea atribuțiilor acestuia de unul dintre viceprimari sau de un consilier local.

În cazul în care domnul Voicu Paul nu va face acest gest de onoare, cerem întrunirea de urgență a Consiliului Local Alba Iulia, care să dezbată și să aprobe preluarea atribuțiilor de primar de către un alt membru al Consiliului Local Alba Iulia.

În condițiile în care domnul Voicu Paul a avut tupeul să gireze folosirea banilor publici în scop personal și electoral, considerăm că rămânerea sa în funcția de edil șef al municipiului ar putea aduce grave prejudicii activității administrației publice locale, bugetului local și imaginii instituției publice pe care acum o reprezintă.

În altă ordine de idei, solicităm viitorului consilier local sau viceprimar, care va prelua atribuțiile de primar și pe cele de ordonator principal de credite, să înceapă demersurile legale pentru a recupera banii publici cheltuiți ilegal în campania electorală a candidatului PNL Voicu Paul pentru panouri stradale, afișe și mesh-uri, respectiv pentru montarea și demontarea acestora de pe domeniul public.

Avem încredere în autoritățile statului cu competență în domeniul respectării legii că vor declanșa de urgență cercetări în acest caz pentru a se stabili vinovații și cât de grav a fost prejudiciat Municipiul Alba Iulia.

Informații de background:

Reamintim că, USR-PLUS a sesizat, săptămâna trecută, faptul că viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Alba Iulia Voicu Paul și echipa PNL folosesc ILEGAL bani publici pentru promovarea electorală, bani cu care au realizat panouri stradale asociate candidatului liberal și pe care le-am amplasat în zone publice din Alba Iulia. Pe fiecare dintre afișele respective apare sigla Municipiului Alba Iulia și de asemenea este scrisă sintagma #CreștemAlbaIulia. Aceeași sintagmă, #CreștemAlbaIulia, apare pe toate materialele publicitare de campanie electorală care aparțin candidatului la funcția de primar al municipiului și care în prezent ocupă funcția de viceprimar cu atribuții de primar, Voicu Paul. Astfel, se asociază imaginea acestui candidat cu realizările administrației publice locale, cu imaginea unității administrativ-teritoriale și cu promisiunile pe care Primăria Municipiului Alba Iulia le-a angajat față de comunitate.

 

Biroul de Presă al Alianței USR – PLUS Alba Iulia

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com