Vasile Claudiu Popa a fost declarat postmortem cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia

26 septembrie 2013 15:071 comment

DSC01508Ca semn de recunoștință pentru sacrificiul suprem al maistrului militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, care și-a pierdut viața sub culorile Drapelului Național, în timpul executării unei misiuni de luptă în teatrul de operații din Afganistan, primarul Mircea Hava a propus Consiliului Local Alba Iulia (în cadrul unei ședinte de îndată ce a avut loc vineri 27.09.2013,) aprobare conferirea titlului de “Cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia post-mortem” lui Vasile Claudiu Popa (sublocotenent post-mortem).
Aleșii locali au votat în unanimitate acest proiect. Înainte de vot aleșii locali au ținut un moment de reculegere în memoria sublocotenentului postmortem, Vasile Claudiu Popa. Primarul Mircea Hava a declarat că va înmâna familiei titlul de cetățean de onoare în această seară la ora 19:00.
„Eu am inițiat proiectul, cred că vine bine. Nici nu am cuvinte să spun de ce, pentru ce, dar vine bine. Nu are sens să mai discutăm ce s-a întâmplat sau cum s-a întâmplat, toată lumea știe. Eu cred că orașul poate să facă lucrul acesta, un titlu de cetățean de onoare, știți prea bine că la noi sunt foarte rare, nu aș mai vrea să avem asemenea cazuri. Sunt sigur că și titlul de cetățean de onoare postmortem o să fie așa ca o picătură de bine pentru familie. Orașul nu l-a uitat și nu-i întoarce spatele”, a spus Mircea Hava.
Consilierul local Gabriel Pleșa a propus consilierilor ca pe viitor să încerce să ofere mai multe titluri de cetățeni de onoare, oamenilor care merită acest lucru și nu neapărat post-mortem. Acesta a sugerat ca pe piatra funerară a soldatului să fie trecută și titulatura primită.
Tot în cadrul ședinței, Raul Tudorașcu a propus ca una dintre viitoarele străzi care se vor face în Alba Iulia să poarte numele soldatului Vasile Claudiu Popa.
Sublocotenentul post mortem, Vasile Claudiu Popa va fi înmormântat sâmbătă cu onorurui militare în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia de la ora 12:00.

1 Comment

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com