Vechiul ştrand din Arini ar putea fi redeschis anul viitor

19 septembrie 2012 14:500 comments

Deşi vara a trecut, locuitorii din Sebeş primesc acum o veste bună din partea autorităţilor locale. Primarul municipiului Sebeş, Alexandru Dăncilă a declarat că ştrandul din Arini, lăsat de izbelişte în ultimii ani, va intra într-un proces de reabilitare iar dacă planurile administraţiei locale se vor adeveri, sebeşenii ar putea avea, începând de vara următoare, din nou un ştrand.
Problema ştrandului din Arini este una veche de mai bine de 10 ani, iar în acest moment, unde ar trebui să fie un ştrand, nu este decât o groapă denivelată acoperită de vegetaţie, împrejmuită cu grad şi păzită de un paznic. În urmă cu 4-5 ani, ştrandul, aflat de atunci nu într-o stare bună, a fost preluat de o firmă din localitate, dar administraţia locală nu i-a pus pe aceştia în posesie, astfel că ştrandul mai mult s-a deteriorat. Totuşi, în urmă cu aproximativ 2 luni, respectiva firmă a cedat drepturile asupra terenului respectiv primăriei care analizează deja posibilitatea începerii renovării: „Ştrandul acela a fost preluat în urmă cu o lună printr-o hotărâre de consiliu de la cel care îl deţinea, firma Nicky Ardeal. În fapt, printr-o altă hotărâre de consiliu în 2008-2009, ştrandul a fost dat societăţii comerciale dar nu a fost pus în posesie legal, iar în momentul când a început mandatul noului Consiliu Local, am preluat la cererea firmei respective ştrandul, urmând să ne ocupăm de modernizarea lui astfel încât, anul viitor în vară, cetăţenii să poată beneficia de el”, a declarat Alexandru Dăncilă.
Edilul din Sebeş a precizat că modernizarea ştrandului ar urma să fie realizată cu bani de la bugetul local, dar se încearcă şi accesarea unor fonduri europene pentru acest obiectiv. „Am avut discuţii vis-a-vis de accesarea Axei 5 – turism, pentru că pe aceasta sunt prevăzute, la domeniul de activitate, inclusiv ştranduri, piste de biciclişti, amenajarea de baze sportive. În funcţie de cât de repede reuşim să facem documentaţia şi să o depunem, o să demarăm lucrările”.
În acest moment, o problemă majoră pentru reabilitarea ştrandului este alimentarea cu apă, o problemă mai veche al acestui obiectiv. „Am început o lucrare în urmă cu 5 ani de zile, dar datorită faptului că fondurile au fost mult mai puţine la bugetul local, oarecum lucrarea este mult întârziată. Albia râului s-a adâncit foarte mult, iar pânza freatică a coborât, iar atunci a trebuit să facem nişte improvizaţii pentru a aduce apa din Petreşti spre Sebeş, dar luăm în calcul să aducem apa direct din râu, printr-o staţie de filtrare ca să o folosim la ştrand”, a declarat edilul din Sebeş.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com