VESTI BUNE PENTRU SCHIORI

14 februarie 2020 09:080 comments

Comunicat „PAȘI LIBERI”: Domeniul Schiabil Șureanu

 

– valabil pentru 15-20 februarie 2020 –

 

– Pârtii existente: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)

– Pârtii funcționale: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)

– Lungime totală a pârtiilor: 12 km

– Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

– Altitudine maximă: 2.010 m

– Altitudine minimă: 1.650 m

– Tunuri de zăpadă: nu

– Webcam: https://schi-sureanu.ro/#

– Nocturnă: nu

– Pârtii pentru sănii: da

– Semnal mobil: Vodafone (integral), Telekom (parțial), Digi Mobil (parțial), Orange (slab)

 

Evaluare generală: iarna a venit, la Șureanu, când nimeni nu se mai aștepta să vină. După două luni de iarnă secetoasă, cu iarbă și pietre pe pârtii, când domeniul schiabil a funcționat la limită, putem spune că zăpada a venit așa cum ne doream cu toții să vină. A nins enorm, în ultimele zile, iar zăpada proaspăt depusă va asigura o foarte bună continuare a sezonului de schi. Omăt suficient este pe toate pârtiile, iar zonele de off-piste sunt perfect accesibile. Drumul de la lacul Oașa până la pârtii este deszăpezit (dar vă trebuie lanțuri), așadar aveți toate motivele să veniți la Șureanu, în weekend. Iarna a venit, în sfârșit, iar schiul este la el acasă, la Șureanu.

 

Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 80 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

 

Starea drumului forestier lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): drumul a fost complet deszăpezit și este 100% practicabil. Există refugii suficiente, dar recomandăm insistent să vă montați lanțurile, pentru a nu avea nici un fel de problemă de acces.

 

Pârtii și instalații de transport pe cablu: în momentul de față, toate cele 10 pârtii (incluzând racordurile dintre ele) sunt 100% practicabile. De asemenea, zonele de off-piste sunt accesibile, fiind omăt suficient. Instalațiile funcționale în weekend vor fi telescaunul, teleschiul „Curmătura” și teleschiul „Șureanu”. E posibil ca teleschiul „Șureanu” să nu funcționeze în afara weekendului, în cazul în care numărul turiștilor va fi foarte mic.

 

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de https://freemeteo.ro/vremea/surean/7-zile/meteograma/?gid=665722&language=romanian&country=romania pentru intervalul 15-20 februarie anunță vreme foarte bună pentru schi, cu cer preponderent senin și ninsori slabe, dar și cu temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă. Temperaturile vor oscila între -6 și 7 grade Celsius, Vremea, pe zile, va fi astfel:

– sâmbătă, 15 februarie: ninsoare slabă, vânt slab

– Duminică, 16 februarie: cer senin, vânt slab

– luni, 17 februarie: cer senin, vânt slab

– marți, 18 februarie: cer parțial senin, vânt slab

– miercuri, 19 februarie: ninsoare slabă, vânt slab

– joi, 20 februarie: ninsoare, vânt slab

 

Servicii turistice: școală de schi pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în Poarta Raiului (0762 501 913); restaurant la baza pârtiilor și pe domeniul schiabil; punct Salvamont și Jandarmerie Montană, la baza pârtiilor.

 

sursa:

Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”, Șureanu

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com