Vesti bune pentru schiori

13 martie 2020 18:410 comments

Comunicat „PAȘI LIBERI”: Domeniul Schiabil Șureanu

 

– valabil pentru 14-19 martie 2020 –

 

– Pârtii existente: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)

– Pârtii funcționale: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)

– Lungime totală a pârtiilor: 12 km

– Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

– Altitudine maximă: 2.010 m

– Altitudine minimă: 1.650 m

– Tunuri de zăpadă: nu

– Webcam: https://schi-sureanu.ro/#

– Nocturnă: nu

– Pârtii pentru sănii: da

– Semnal mobil: Vodafone (integral), Telekom (parțial), Digi Mobil (parțial), Orange (slab)

 

Evaluare generală: pârtiile de la Șureanu continuă să fie excelente, în plină primăvară. Zăpada este atât de multă, încât am putea da tuturor celorlalte stațiuni care nu mai au. Nu vă lăsați intimidați nici de căldura ieșită din comun de la oraș, nici de isteria provocată de CORONAVIRUS. Aici, la munte, aerul e 100% curat și necontaminat, aglomerație nu există (mai ales că vorbim de Șureanu, unde nu e aproape niciodată aglomerație), iar distanța fizică între oameni este suficient de mare, pe pârtii, încât să nu vă puneți problema contagiunii. Fiți responsabili, fiți raționali, fiți calmi. Noi vă așteptăm la schi, pentru că, deocamdată, e foarte bine la Șureanu. Nu ratați șansa de a vă bucura de schi. În plus, vremea se va răci și vor veni zile întregi cu cer senin și vreme calmă, primăvăratică, perfectă pentru schi. Haideți sus, sezonul continuă în cele mai bune condiții la Șureanu.

 

Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 80 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

 

Starea drumului forestier lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): drumul este complet practicabil, dar pregătiți-vă pentru gropi și șleauri. Zăpada de pe drum a început să se topească, pâraiele încep să curgă pe șleauri, așadar suprafața drumului este mai mult din pământ decât din zăpadă. Lanțurile sunt necesare începând din zona Luncile Prigoanei.

 

Pârtii și instalații de transport pe cablu: în weekend vor fi deschise toate cele 10 pârtii (incluzând racordurile dintre ele), stratul de zăpadă fiind suficient. Calitatea zăpezii este optimă, cu toate că încălzirea din ultimele zile a făcut-o să fie moale și greu manevrabilă. Vestea bună este că se va răci, păstrând stratul de zăpadă în condiții bune. De asemenea, zonele de off-piste sunt accesibile, însă omătul este deja „tocat” de numărul mare de freerideri care au schiat până acum la Șureanu. Instalațiile funcționale în weekend vor fi telescaunul, teleschiul „Curmătura” și teleschiul „Șureanu”. În timpul săptămânii (luni-joi) telescaunul va fi pornit doar dacă numărul turiștilor va fi de minim 20-30. Aceeași condiție se aplică și pentru teleschiul „Șureanu”.

 

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de https://freemeteo.ro/vremea/surean/7-zile/meteograma/?gid=665722&language=romanian&country=romania pentru intervalul 14-19 martie anunță vreme excelentă pentru schi, cu ninsori așteptate doar pentru Duminică, 15 martie. Temperaturile vor fi foarte plăcute, între -10 și 6 grade Celsius. Vremea, pe zile, va fi astfel:

– sâmbătă, 14 martie: cer parțial senin, vânt slab

– Duminică, 15 martie: ninsoare slabă, vânt slab

– luni, 16 martie: cer senin, vânt slab

– marți, 17 martie: cer senin, vânt slab

– miercuri, 18 martie: cer senin, vânt slab

– joi, 19 martie: cer senin, vânt slab

 

Servicii turistice: școală de schi pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în Poarta Raiului (0762 501 913); restaurant la baza pârtiilor și pe domeniul schiabil; punct Salvamont și Jandarmerie Montană, la baza pârtiilor.

 

sursa:

Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”, Șureanu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com