Vezi aici cum arata aeronava ce va fi utilizată pentru situații de urgențe și cazuri umanitare, donată de Țiriac

29 ianuarie 2014 08:101 comment

tiriac1

Omul de afaceri Ion Ţiriac a donat statului o aeronavă, în valoare de 1,5 – 2 milioane de dolari, pentru misiuni umanitare. Ce l-a determinat să recurgă la acest gest?. “Dacă dumitale erai în locul meu nu procedai la fel?”, răspunde omul de afaceri, care a luat decizia de a dona avionul la scurt timp după tragedia din Apuseni.

Avionul este dotat corespunzător pentru transportul bolvanilor. Mai mult, acesta a fost folosit şi în trecut la astfel de misiuni. Cu ajutorul acestuia s-au transportat pacienţi în Germania, Franţa şi Austria. Aeronava este dotată cu un sistem propriu de oxigen.

Am luat un jet de la Tiriac Air. E un avion sanitar, l-am facut acum 3-4 ani sanitar, are toate dotările. Avionul asta a avut doi proprietari: Autoritatea Aeronautică Austriacă şi Ţiriac Air. Tehnic, n-are absolut nicio problemă. A zburat destul de puţin, fiecare control a ieşit perfect de la A la Z”, a declarat Ion Ţiriac pentru Sport.ro.

tiriac2Avionul este unul tip Cessna CITATION V, din 1992, care poate prinde şi până la 750-800 de kilometri pe oră şi poate zbura până la o altitudine de 14.000 de metri.

Aeronava făcea parte din flota omului de afaceri care mai deţine 6 avioane. Turbogetul va intra în posesia Inspectoratului General de Aviaţie atunci când vor fi întocmite toate actele necesare.

Contactaţi de gândul reprezentanţii Inspectoratului General de Aviaţie au precizat că, deocamdată, ei nu au fost înştiinţaţi de faptul că Ţiriac le va dona un avion.

Mai jos puteţi vedea imagini cu aeronava donată de omul de afaceri Ion Ţiriac statului pentru cazuri umanitare.

tiriac3Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat la finalul comandamentului pentru iarnă organizat luni, 28 ianuarie, că Inspectoratul General de Aviaţie va intra în posesia a două aeronave: una donată de omul de afaceri Ion Ţiriac şi una de către o bancă. “Astăzi (nr. 28 ianuarie)i, cineva a hotărât să facă un gest onorabil şi să doneze un mijloc de transport deosebit, un avion turbojet care va fi donat Inspectoratului General de Aviaţie. Domnul ministru Arafat, împreună cu Inspectoratul General de Aviaţie, după ce întocmiţi documentele, vă rog să faceţi public acest lucru, pentru că acest gest va salva în viitor foarte multe vieţi”, i-a spus vicepremierul Liviu Dragnea secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, în cadrul comandamentului.

tiriac4Gestul omului de afaceri, dar şi a băncii vine ca urmare a tragediei petrecute săptămâna trecută, atunci când o echipă de medici ce se deplasa de la Bucureşti la Oradea pentru a preleva un ficat a fost implicată într-un accident aviatic grav, în urma căruia două persoane şi-au pierdut viaţa.

Luni, 20 ianuarie, o aeronavă de tip BN2 pilotată de Adrian Iovan s-a prăbuşit în Munţii Apuseni. La bordul aeronavei se aflau 7 persoane: 2 membrii ai echipajului de zbor – Adrian Iovan şi Răzvan Petrescu, 4 cadre medicale – dr. Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, dr. Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor şi o studentă – Aura Ion.

Aceştia aveau misiunea de a ajunge la Spitalul Judeţean Oradea pentru a preleva un ficat de la o femeie aflată în moarte cerebrală. Din păcate, echipa de medici nu a mai ajuns. Avionul care îi transporta la destinaţie s-a prăbuşit, iar în urma accidentului două persoane şi-au pierdut viaţa.

Sursa: gandul.info

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com