Victor Ciorbea îi sprijină pe Teodor Atanasiu şi Călin Potor în campania electorală

4 iunie 2012 14:140 comments

Preşedintele PNŢCD autentic, Victor Ciorbea se află în aceste zile în judeţul Alba pentru a-i sprijini în campania electorală pe candidaţii USL şi în special pe candidaţii alianţei social-democrate la preşedinţia CJ Alba (Teodor Atanasiu) şi la primăria municipiului Alba Iulia (Călin Potor).
Victor Corbea va fi prezent şi în această ultimă săptămână de campanie în Alba pentru a sprijini echipa USL. Trebuie precizat faptul că Victor Ciorbea a fost prim ministru al României în perioada 12 decembrie 1996-30 martie 1998 şi este originar din judeţul Alba, fiind născut la Ponor.
Începând de săptămâna trecută, fostul premier a vizitat alături de echipa USL Alba aproape tot judeţul Alba, pentru a sprijini candidaţii USL la funcţiile de primar din localităţile judeţului.
Victor Ciorbea a spus că a vizitat zona Apusenilor, Blaj, Aiud, Cugir dar şi alte localităţi din judeţ. Singurul oraş în care încă nu a ajuns dar speră să ajungă în această săptămână este Sebeşul.
Luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de candidatul USL la Primăria municipiului Alba Iulia, Călin Potor, şi de ţărănistul Radu Vieru, Victor Ciorbea a precizat faptul că în multe zone din judeţ oamenilor le este frică să stea de vorbă cu el şi echipa USL Alba, spunând că este o atmosferă de teroare, la fel ca în 1990.
„Mă aflu pentru a patra oară în Alba în această campanie electorală. De data aceasta m-am integrat de joi (săptămâna trecută) şi voi sta până la sfârşitul campaniei. Am arat tot judeţul alături de echipa USL Alba şi candidatul alianţei la preşedinţia CJ Alba, Teodor Atanasiu, şi am fost de câteva ori şi alături de Călin Potor în Alba Iulia. Ce am constatat?
În primul rând am văzut în diverse localităţi, şi în Alba Iulia, o atmosferă de frică, de teamă a cetăţenilor de a sta de vorbă cu noi. Se uitau bieţii de ei în stânga, dreapta, cine-i vede, dacă nu-i raportează etc. Numai în 1990, în campania electorală am mai întâlnit aşa ceva. Din acest motiv, cuplul Hava-Dumitrel ar trebui să plece din peisajul politic al judeţului”, a declarat Victor Ciorbea.
Fostul premier a spus că locuitorii judeţului Alba trebuie să înţeleagă că schimbarea politică la nivel naţional este inevitabilă şi îi îndeamnă să voteze candidaţii USL. „Ar fi anacronic şi în contradicţie cu vremurile ca cetăţenii din Alba să voteze în sens contrar. Acest lucru ar însemna crearea unei situaţii speciale”, a precizat Victor Ciorbea.
Liderul PNŢCD nu a ocolit nici subiectul dosarelor penale ale primarului Mircea Hava: „Nu putem ignora faptul că d-nul Hava se „plimbă” din ce în ce mai des la DNA-ul controlat de caracatiţa portocalie. Ori dacă procurorii vor primi mână liberă şi judecătorii vor avea independenţa necesară, lucru ce se va întâmpla, cred, în mod sigur din toamnă, s-ar putea să aibă reale probleme (n.a. – Mircea Hava) din câte înţeleg. Vă daţi seama că suspendarea primarului ar duce Alba Iulia într-o situaţie specială. De aceea îndemn locuitorii judeţului Alba şi pe cei din Alba Iulia să voteze candidaţii USL”, a spus Victor Ciorbea.
În cursul zilei de luni, Victor Ciorbea a efectuat încă o vizită în Apuseni iar în cursul după-amiezii a participat la Mihalţ la susţinerea candidatului USL din această comună.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com