Vineri la Alba se aniversează 23 de ani de la Revoluţia din 1989

20 decembrie 2012 17:060 comments

Vineri, 21 decembrie 2012, are loc aniversarea a 23 de ani de la Revoluţia din 1989, eveniment în care Alba Iulia a avut un rol major, recunoscut şi de Parlamentul României, prin conferirea titlului de “Oraş – Erou al Revoluţiei din Decembrie 1989”.
Evenimentul este organizat de către asociaţiile de revoluţionari, în parteneriat cu oficialităţile locale, iar Instituţia Prefectului – Judeţul Alba participă la aniversarea celui mai important moment al istoriei recente a românilor.
Ceremonia va începe în faţa Instituţiei Prefectului, la ora 11:00, cu o slujbă religioasă, urmată de depunerea de coroane la troiţa din apropierea clădirii prefecturii. La ora 11:30, participanţii la eveniment se vor deplasa în Cetate, la Monumentul Eroilor Revoluţiei, unde, la ora 11:45, este programată cea de-a doua depunere de coroane.
“Ne-am implicat în organizarea aniversării Revoluţiei din decembrie 1989, alături de asociaţiile de revoluţionari, pentru că momentul istoric pe care îl punem în centrul acestui eveniment este unul extrem de important. Nu vorbim doar de importanţa lui istorică, ci de simbolurile revoluţiei de acum 23 de ani care stau la baza democraţiei româneşti, o consolidează şi o perpetuează. Cred că noi, cei care trăim vremurile de după 1989, avem datoria să onorăm memoria celor care au murit pentru noi şi datorită cărora trăim în libertate. Îi invit pe această cale pe toţi cetăţenii care vor dori să participe la cinstirea memoriei eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, să vină alături de noi, în cadrul evenimentului care va loc vineri, între orele 11:00 şi 12:00”, a precizat prefectul judeţului Alba, Flaviu Cozuc.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com