Vineri PNL Alba îşi desemnează candidaţii pentru alegerile parlamentare

2 octombrie 2012 17:080 comments

Delegaţia permanentă a PNL Alba se va întâlni, în acest sfârşit de săptămână, pentru a stabili candidaţii la alegerile parlamentare care vor avea loc în data de 9 decembrie. Trebuie precizat faptul că, în Alba, conform protocolului USL, PNL Alba îşi va impune candidaţii în trei colegii de deputaţi şi unul de Senat. Colegiul de Senat ce revine PNL Alba este Colegiul Senatorial 1, iar cele trei colegii de deputaţi adjudecate de liberalii din Alba sunt Colegiul Alba Iulia, Colegiul Sebeş – Blaj şi Colegiul Cugir – Zlatna.
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL Alba a dat unele declaraţii privitoare la calendarul stabilirii candidaţilor PNL Alba pentru alegerile parlamentare. Faţă de ultimele date comunicate, au apărut şi noutăţi pe listele de posibili candidaţi ai PNL Alba la alegerile parlamentare. Dacă, în urmă cu două săptămâni, PNL Alba nu avea candidat pentru Colegiul Sebeş – Blaj, acum, pe acest colegiu s-a înscris profesoara Elena Ignat preşedinta OFL Alba. O altă noutate este faptul că pe Colegiul Alba Iulia s-a mai înscris un candidat, avocatul Angelica Mocan dar nu şi-au mai manifetstat intenţia de a candida vicepreşedinţii PNL Alba, Florin Roman şi Simone Albani, precum nici fostul deputat Nicolae Popa. „A doua Delegaţie Permanentă a PNL Alba va fi vineri. Între timp, lucrurile se vor clarifica, va exista un vot în Delegaţia Permanentă, s-au făcut nişte sondaje interne şi vineri veţi avea candidatul pe Colegiul Alba Iulia, pe Colegiul Sebeş – Blaj, pe Colegiul Zlatna – Cugir şi pe Colegiul Senatorial 1. Nu este niciun secret, pe Colegiul Senatorial 1 este înscris un singur candidat şi probabil va candidatul nostru în persoana preşedintelui PNL Alba, Teodor Atanasiu, pe Colegiul Sebeş – Blaj avem o persoană care va concura cu succes pe acest colegiu în persoana preşedintei OFL Alba, domna profesoară Elena Ignat. Pe Colegiul Alba Iulia avem un favorit în persoana domnului deputat Călin Potor, dar cursa continuă şi până vineri după amiază, când Delegaţia Permanentă nu va consfinţi candidaturile, nu va fi nimic sigur. Ca şi noutate, pe Colegiul Alba Iulia au rămas în cursă domnul deputat Călin Potor, subsemnatul (Gabriel Pleşa), Elena Ignat şi doamna avocat Angelica Mocan. După cum observaţi, de pe lista privind acest colegiu lispesc domnii Simone Albani şi Nicolae Popa, care nu şi-au mai manifestat intenţia de a candida.
Pe Colegiul Cugir – Zlatna s-au înscris vicepreşedintele PNL Alba, Mihai Nicuşor, domnul, actual prefect, Dan Simedru, avocatul Cornel Berindei şi Emil Muntean vicepreşedintele PNL Cugir. După cum vedeţi şi de aici, s-a retras un posibil candidat respectiv, vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman.
Până vineri pot să mai apară şi alţi candidaţi pe oricare dintre colegii. Oricum, vineri o să aveţi candidaţii, care în primă fază vor fi validaţi de Delegaţia Permanentă. Sigur această validare îţi conferă 80% siguranţa că vei fi candidat pentru că totuşi ultimul vot îl are Delegaţia permanentă la nivel naţional. Dar de obicei se ţine cont de propunerile organizaţiilor locale”, a declarat preşedintele PNL Alba Iulia, Gabriel Pleşa.
În Alba, deocamdată, niciun partid politic nu are candidaţii bătuţi în cuie pentru alegerile parlamentare. Colegii din USL ai liberalilor din Alba, respectiv PSD Alba, ne-au comunicat faptul că şi ei au mai mulţi candidaţi pe colegiile ce le revin, fără a preciza numele acestora, iar candidaţii vor fi stabiliţi şi aici în urma unui sondaj. De asemenea, PDL Alba a prezentat o listă cu posibilii candidaţi, din care se vor alege, după un sondaj în cadrul partidului, candidaţii pentru alegerile parlamentare. Nici PP-DD Alba nu are încă candidaţi pentru alegerile parlamentare.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com