Vineri se deschide piaţa volantă din Alba Iulia

10 aprilie 2012 14:540 comments

Piaţa volantă organizată de către Consiliul Judeţean Alba, cu sprijinul Primăriei Alba Iulia, se redeschide în această vineri, la ora 7.00, în parcarea fostei Policlinici din Alba Iulia, din Cetate. „Am deschis această piaţă, în 2009, din dorinţa de a le oferi cetăţenilor din Alba Iulia produse proaspete şi de calitate. Toate produsele din această piaţă aparţin producătorilor din judeţ, ei fiind selecţionaţi pe baza datelor oferite de asociaţiile de producători şi a verificărilor făcute în teren, nu doar pe baza certificatului de producător.
De anul trecut se găsesc aici şi produsele tradiţionale oferite spre vânzare de membrii Asociaţiei producătorilor de produse tradiţionale si ecologice Alba Transilvania. Piaţa a fost gândit astfel încât să fie şi un mijloc de stimulare economică pentru micii producători, ajutându-i să se dezvolte. Ei au astfel şansa de a se promova mai bine şi de a-şi vinde marfa civilizat, la preţuri corecte, direct către cumpărători, eliminând intermediarii care de obicei merg şi cumpără cu tona, la preţuri de nimic, producţiile ţăranilor şi apoi le revând în pieţe la preţuri de câteva ori mai mari”, a spus Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba.
Ca şi în ultimii ani, piaţa va funcţiona în fiecare zi de vineri, între orele 08.00 – 14.00, în Parcarea fostei Policlinici din Alba Iulia, din Cetate. Excepţie face doar vinerea dinaintea Sărbătorii Paştelui, când piaţa va fi deschisă începând cu ora 07.00, pentru a permite o mai bună aprovizionare. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com