Voi susține satul românesc, micii fermieri și gospodarii!

24 septembrie 2020 11:030 comments

Nu mai este un secret pentru nimeni: România este pe locul 1 în Europa la numărul cazurilor de cancer! Și, din păcate, județul Alba este pe locurile fruntașe la nivel național! Trebuie să înțelegem: contează ce respirăm, dar și ce MÂNCĂM! Singura noastră șansă este să salvăm ce se mai poate salva din satul românesc și să îi sprijinim pe gospodarii județului Alba. Fie că vorbim de micii fermieri sau gospodari, de aici vine MÂNCAREA SĂNĂTOASĂ!

Cu toții mai avem poate bunici, părinți, rude sau prieteni la țară. Ne dorim ca în vacanțe măcar copiii noștri să poată merge într-un loc sigur, liniștit, dar unde să poată mânca o tocăniță de pui cu mămăliguță, pită cu slănină și ceapă sau câte și mai câte mâncăruri sănătoase.

Nu cunoaștem multe, dar știm că sistemul imunitar este singurul care învinge COVID-19. Cât de mult ne-ar fi ajutat pe toți ca astăzi pe masa noastră să avem mâncare naturală, BIO, de pe gospodăria țăranului autentic… Ce important ar fi fost ca astăzi agricultura județului Alba să fi fost sprijinită măcar 1% și de Ion Dumitrel și Consiliul Județean Alba!

Avem nevoie clar și de asfaltarea drumurilor, dar uităm că ele trebuie să ne ducă undeva! Între timp însă, acel “undeva” se luptă singur pentru supraviețuire. Satul românesc, mâncarea tradițională, produsele locale sunt astăzi adevărate VALORI uitate de conducătorii acestui județ.

Niciodată Ion Dumitrel și CJ Alba nu au pus preț pe gospodarii, fermierii și agricultorii acestui județ! În dublă calitate de ANTREPRENOR și de FERMIER voi lupta pentru ca noi cei de la oraș să avem pe masă zilnic produse sănătoase!

IOAN LAZĂR și candidații ALDE susținem SALVAREA SATULUI ROMÂNESC prin măsuri directe și coerente:

  • Rețea de PIEȚE LOCALE cu producători locali
  • Redeschiderea târgurilor de animale
  • Intabularea terenurilor agricole
  • Birou de consultanță și întocmire documentație APIA în fiecare primărie
  • Birou de consultanță proiecte fonduri europene și investiții în agroturism în fiecare localitate
  • Proiecte europene pentru instalarea tinerilor în mediul rural, deschiderea de mici afaceri în servicii, turism, agricultură sau zootehnie
  • Punerea în valoare a tradițiilor populare și a portului tradițional, precum și valorificarea tezaurului folcloric la nivelul județului Alba prin concursuri

 

Pentru prima dată după 30 de ani, ACUM chiar avem o alternativă! Singura ALDErnativă reală!

#fermierulroman #cjalba #departeata #gospodaripentrualba

IOAN LAZĂR

Candidat ALDE la Președinția Consiliului Județean Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com