Vot „pentru” privind măsurile de desfăşurare a referendumului de la Rosia Montana

27 noiembrie 2012 19:085 comments

În şedinţa Consiliului Judeţean Alba a fost votat un proiect de hotărâre „pentru stabilirea măsurilor tehnico-organizatorice privind referendumul judeţean ce se va desfăşura în data de 9 decembrie 2012 în 35 de unităţi administrativ-teritoriale din Judeţul Alba”. Consilierii au decis astfel calendarul privind realizarea acţiunilor referitoare la organizarea şi desfăşurarea referendumului judeţean din data de 9 decembrie 2012. De asemenea au decis modelul buletinului de vot care va conţine întrebarea „Sunteţi de acord cu repornirea mineritului în Munţii Apuseni şi a exploatării de la Roşia Montană?”.
„Noi ne-am făcut nişte analize când am stabilit referendumul considerând şi sperând ca acest referendum să se ţină în aceleaşi secţii de vot cu cele de la parlamentare, pentru că au mai fost precedente, însă BEC ne-a refuzat şi ne-a trasat sarcina să îl facem separat, şi de asta ne costă mai mult decât am prevăzut iniţial. Aşa ne costă democraţia, cea mai autentică formă a democraţiei, referendumul. Ne costă mai mult e adevărat. Consilierii au fost de acord toţi, pentru că am pornit pe un drum şi am decis să-l ducem la bun sfârşit”, ne-a declarat Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba.
Desfăşurarea referendumului va costa 300.000 lei în loc de 100.000, cât ar fi costat dacă era „comasat” cu alegerile parlamentare.
Iulian Brok

5 Comments

  • La Rosia referendumu-ul ar putea aduce si rezolvarea problemelor, si solutii care sa raspund unor situatii care-si asteapta raspunsul de prea mult timp

  • chiar merita sa dam un alt curs zonelor respective, alt viitor in care sa nu se chinuie in probleme, ci sa se bucure de oportunitati

  • eu ma bucur ca se organizeaza acest referendum, pentru ca stiu cat de greu traiesc minerii, desi au experienta valoroasa care le-ar putea asigura un viitorul sigur. trebuie sa-si exprime parerea si sper sa obtina repede viitorul pe care si-l doresc

  • in orice caz, conteaza ca se face acest referendum, in sfarsit! oamenii din Apuseni vor putea sa decida ce se intampla la ei acasa, cu toate ca unii au incercat sa ii impiedice!

  • ma bucur ca se face referendumul asta, cred ca e una din putinele vesti bune pe care rosienii au primit-o in ultima vreme, dar vestea cu adevarat buna va veni cand se va da drumul la minerit!

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com